Ideekonkurss: Fahle Park otsib põnevat lahendust endise paberivabriku seina kaunistamiseks

Kristina Kostap
, Kodustiil.ee toimetaja
Copy
Põnevat lahendust ootab 15x30 meetrine kivisein, mis linlastele ja külalistele Tartu maanteelt kätte paistab.
Põnevat lahendust ootab 15x30 meetrine kivisein, mis linlastele ja külalistele Tartu maanteelt kätte paistab. Foto: Fausto Capital

Kesklinna kerkiv Fahle Pargi ärilinnak kuulutab välja ideekonkursi seina kujunduseks – põnevat lahendust ootab 15x30 meetrine kivisein, mis linlastele ja külalistele Tartu maanteelt kätte paistab.

Fahle Pargi rajaja Fausto Capitali juhatuse liikme Sven Mihailovi sõnul  otsitakse inspireerivat kunstilist lahendust, kuhu oleks integreeritud Fahle Pargi sümboolika ning  Tallinna vanima tselluloosivabriku tuumikala väärikas lugu.

«Ühelt poolt unikaalsete paekivihoonete kogum, mille loojaks on Eesti juugendarhitektuuri suurkuju Jacques Rosenbaum, teisalt moodne Fahle Park oma sümbolitega – sellest inspireeritud lahendus seinale tuua võiks olla põnev kunstiline väljakutse,» usub Mihailov.

«Meie sooviks on visuaalselt ka linnaruumi kujundada, kuna Fahle park on kahtlemata üks Tallinna maamärke, nii et kutsun üles kavandeid looma ja konkursil osalema.»

Fahle logo ja looga saab tutvuda Fahle Pargi kodulehel. Konkursitöid oodatakse 10. oktoobrini 2020. Parima idee valib välja Fausto Capitali žürii, võitjat ootab auhind ning arendaja poolt on teostuseks vajalikud materjalid. Hea oleks, kui osaleja oleks varem seinamaalingutega kokku puutunud ja teaks selle eripärasid. Visandid koos seletuskirja ning osaleja kontaktandmetega tuleks saata e-maili teel: turundus@fausto.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles