Tallinna botaanikaaed kutsub tomatipeole

Kristina Kostap
, Kodustiil.ee toimetaja
Copy
Näitusel on uudistamiseks eksponeeritud pea 120 põnevat tomatisorti.
Näitusel on uudistamiseks eksponeeritud pea 120 põnevat tomatisorti. Foto: Pexels / CC0 Licence

28.–30. augustini toimub botaanikaaias näitus «Tomatipidu», kus külastajatele on uudistamiseks eksponeeritud pea 120 põnevat tomatisorti. 

Tomatite kasvatamine on aastatega muutunud üha populaarsemaks. «Maailmas ja ka Eestis on aretatud arvukalt tomatisorte, mille taimed on erineva kõrgusega ja lehestikuga. Viljad on erinevad kuju ja suurusega, alates mõnest grammist kuni isegi ühe kilogrammini. Väga vähesed teavad, et tomatite maitsespekter võib olla tavalisest hapukast kuni magusani ja seda erineva vürtsikusega. Näitusel saab näha ühevärviliste tomatite kõrval ka kahevärvilisi triibu- või laigumustrilisi, punaste ja oranžide kõrval ka kollaseid, roosasid ja peaaegu musti või valgeid,» tutvustas algavat näitust kuraator Tiia Jaanus.

Näitus toimub koostöös Läti tomatikollektsionääri Valdis Pūliņšiga, kes jagab näitusel oma kogemusi tomatikasvatusest ning kaasa on võimalik osta eriliste tomatisortide seemneid. Nädalavahetusel toimuvad teemaekskursioonid nii eesti kui vene keeles.

Päevakava

  • 29. ja 30.08 kell 12.00 ekskursioon toidu- ja maitsetaimedest Meelte aias (eesti keeles)
  • 29. ja 30.08 kell 13.00 ekskursioon toidu- ja maitsetaimedest Meelte aias (vene keeles)

Tallinna Botaanikaaia väliterritoorium ja kassa on avatud iga päev kell 10.00–19.00 kasvuhooned 11.00–19.00. Sissepääs tavahinnaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles