Teeme selgeks: kas või toatemperatuuril hoiustamine on ohutu?

Kodu.postimees.ee
Copy
Või.
Või. Foto: Shutterstock

Kuldselt sillerdav toasoe või on igal hommikusöögilaual tähtsal kohal. Võinoaga pehme või röstsaiale määrimine on lausa lust. Kuid kas võid ikka tohib pikemat aega toatemperatuuril hoida?

Enamik võitooteid, mida toidupoodides müüakse on pastöriseeritud, mis minimeerib tervisele kahjulike mikroorganismide levikut. Ka või kõrge rasvasisaldus aitab baktereid eemal hoida, kirjutab marthastewart.com. Juhul kui võile on lisatud soola, aitab ka see võil kauem värske püsida, kuna sool toimib loodusliku säilitusainena. 

Ameerika Ühendriikide põllumajandusministeeriumi ekspertide sõnul on toasoe või kuni kaks päeva söömiskõlblik. Lisaks on ministeeriumi juhistes kirjas, et või püsib külmkapis värske kuni kaks kuud ning sügavkülmutatult kuni üheksa kuud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles