Prangli saare külaliste võõrustamiseks ehitatakse mitu uhket hoonet

Kodu.postimees.ee
Copy
Prangli laululava pealtvaatajate varjualuse eskiis.
Prangli laululava pealtvaatajate varjualuse eskiis. Foto: Con Arte OÜ

Prangli saarel toimuvad igal suvel erinevad põnevad kultuuriüritused, etendused, ekskursioonid ja palju muud toredat. Selleks, et ka järgnevatel aastatel saaks Pranglil suveüritusi korraldada, eraldas Viimsi vald raha Prangli laululavale varikatuse ehitamiseks.

Praeguse varjualuse lammutustööd algavad 20. juulil ja kestavad eeldatavasti kuni 31. juulini. Väiksemaid investeeringuid on kavas veel teisigi. Prangli sadamasse rajatakse augustis reisijatele vana töökoja asemele moodulhoone kahe majaga, kus asub ootepaviljon reisijatele ja saunamaja. Vana töökoda on amortiseerunud ja seda ei ole enam võimalik kasutada pealtvaatajatega ürituste korraldamiseks. Ootepaviljonis saab mõnusalt aega veeta ning vajadusel ka vihma eest peitu pugeda.

Prangli laululava pealtvaatajate varjualuse eskiis.
Prangli laululava pealtvaatajate varjualuse eskiis. Foto: Con Arte OÜ

«Turistide saarele toomisel on tähtsat rolli mänginud sadamas korraldatavad kultuuriüritused. Peame väga oluliseks, et sadama piirkonnas oleks jätkuvalt võimalik korraldada teatrietendusi, kontserte ning muid kultuuri- ja rahvaüritusi. Seetõttu on valla eelarvest eraldatud lisaraha laululava pealtvaatajate alale varjualuse ehitamiseks,» ütles vallavanem Illar Lemetti.

Prangli saare kultuurielu eestvedaja Annika Prangli sõnul on tal hea meel, et Viimsi vald toetab kultuurisündmuste jätkumist. «Sadamakuurist on kõigil loomulikult ütlemata kahju, kuid keskendume pigem uutele algustele ja võimalustele järgnevatel kultuurisuvedel!“ sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles