Pea kogu oma maisest varast loobunud noorpaar: me pole kunagi varem nii õnnelikud olnud

Kodu.postimees.ee
Copy
Sam ja Tim oma ustava ratastel mikromaja ees.
Sam ja Tim oma ustava ratastel mikromaja ees. Foto: Mercury Press/Scanpix

Florida osariigis elav noorpaar tegi kolm aastat tagasi radikaalse elumuutuse. Noored loobusid ligikaudu 80 protsendist oma maisest varast ja asusid elama pisikesse ratastel mikromajja.

Tim Davidson ja Sam Cosner otsustasid kolm aastat tagasi teha elus suure muutuse, kirjutab distincttoday.net. Noored müüsid pea kogu oma maise vara maha ja asusid elama pisikesse ratastel mikromajja. Uue elukorraldusega kohanemine võttis aega, kuid oma valikut noored ei kahetse. 

Kolm aastat noorpaari koduks olnud rataste väikemaja saadeti pikale puhkusele.
Kolm aastat noorpaari koduks olnud rataste väikemaja saadeti pikale puhkusele. Foto: Mercury Press/Scanpix

Ratastel majaga oli lõbus mööda Ühendriiki rännata, kuid Tim ja Sam ihkasid paikseks jääda. Järsku avanes neil võimalus osta Florida osariigis asuvas Sarasota linnas pisike 6000 ruutmeetri suurune poolsaar. Mõeldud tehtud, maksid noored saare eest 200 000 dollarit, ehk 178 000 eurot ja parkisid oma maja jäädavalt poolsaare kaldale. 

Noorpaari magamistuba.
Noorpaari magamistuba. Foto: Mercury Press/Scanpix

Ilmselt hakkas noorpaarile kolm aastat koduks olnud 25 ruutmeetri suurune maja kitsaks jääma, sest koheselt hakati endale uut maja ehitama. Kaheksanurkne maja valmis kiirelt, ning on eelmisest lausa 4,5 ruutmeetrit suurem. Vanat ustavat mikromaja pole aga hüljatud. Tim ja Sam otsustasid selle renoveerida ja tulevikus välja üürida.

Noorpaar tunnistab, et radikaalne elustiilimuutus tuli nende lähedaste jaoks suure üllatusena. Päris mitu nende sõpra pidasid noorte plaani lausa hullumeelseks. Kuigi algus oli noorte sõnul raske, on nad nüüd oma uue eluga kohanenud ning on õnnelikumad kui kunagi varem. 

Noored ehitasid endale nüüd 4,5 ruutmeetrit suurema elamise.
Noored ehitasid endale nüüd 4,5 ruutmeetrit suurema elamise. Foto: Mercury Press/Scanpix

«Väikemajja kolimine andis meile finantsvabaduse ja hingerahu. Meil ei ole ühtegi pangalaenu, seega ei pea me raha pärast eriti muretsema. Muidugi oli algus raske, kuid inimene harjub kõigega – me ei kahetse midagi,» räägib Tim.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles