ENNE JA PÄRAST ⟩ Tuhmunud tänavast sai vikerkaarevärvides paradiis

Anna Maria Naanuri
, suvereporter
Copy
Tänav enne uuendustöid.
Tänav enne uuendustöid. Foto: Google Street View / SWNS/Google Street View / SWNS/ Scanpix

Inglismaa Gloucesteri linnas asub üks värvilisemaid tänavaid kogu Põhja-Euroopas.

Vikerkaarevärviliste majade kontseptsiooni idee autoriks on 41-aastane kunstnik Tash Frootko. Naine omab St Mark tänaval ise samuti kahte kinnistut ning alustas fassaadide värvimisega just enda isiklikest majadest. 

Värvipaletti on Frootko valinud nii siniseid kui ka rohelisi toone, erksust lisab keset tänavat vastandvärvina figureeriv särtsakas punane maja.
Värvipaletti on Frootko valinud nii siniseid kui ka rohelisi toone, erksust lisab keset tänavat vastandvärvina figureeriv särtsakas punane maja. Foto: Tash Frootko / SWNS/Tash Frootko / SWNS/ Scanpix

St Markil paiknevast 52 majast on Frootko kirevatesse toonidesse värvinud ligikaudu 16 maja fassaadid. Naise sõnul on ta hetkel nõusse saanud 30 maja elanikud, kuid läbirääkimised käivad ka teiste naabritega, vahendab metro.co.uk.

Julgemad koduomanikud on Frootkol lubanud oma maja fassaadi värvida ka fuksiaroosaks, mille toob esile naabermaja tumesinine sein.
Julgemad koduomanikud on Frootkol lubanud oma maja fassaadi värvida ka fuksiaroosaks, mille toob esile naabermaja tumesinine sein. Foto: Tash Frootko / SWNS/Tash Frootko / SWNS/ Scanpix

Tänaval paiknevate majade põnev ajalugu tuli välja vana ja tuhmunud hallikas-beeži värvi eemaldamisel. Frootko üllatuseks peitusid kulunud värvi all maja originaalsed kirevad toonid.

Tash Frootko
Tash Frootko Foto: Tash Frootko / SWNS/Tash Frootko / SWNS/ Scanpix

Elanike sõnul on majade värvimine mõju avaldanud visuaalselt ka nende heaolule. Tänava vikerkaarevärvidesse võõpamine on elanike sõnul parandanud naabrite omavahelisi suhteid ning toonud nende ellu palju rõõmu. 

Varasemalt punastest tellistest ehitatud majade üksluisete fassaadide asemele on nüüd loodud kirevates värvides tänav, mis meelitab pildistama nii turiste kui ka kohalikke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles