7 asja, mida tolmuimejaga koristada ei tohiks

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Tolmuimeja on väga kasulik kodumasin, mis saab põrandal olevast mustusest suurema vaevata jagu. Kuid mõned asjad ei ole mõeldud tolmuimejasse sattuma. Siin on nimekiri seitsmest asjast, mida tolmuimejaga koristada ei tohiks.

Märg kohvipuru

Põrandale sattunud läbivettinud kohvipuru ei tohiks tolmuimejaga koristada, kirjutab rd.com. Kohvipuru võib sattuda tolmuimeja mootorisse ning seda kahjustada. Lisaks võib tolmuimejasse sattunud kohvipurul hallitus kasvama hakata.

Toidujäänused

Tolmuimeja ei ole mõeldud toidujääkide üleskorjamiseks. Suuremad tükid võivad mootorit isegi kahjustada. Tolmukotti või halvemal juhul mootorisse sattunud toidujääkidel võib hallitus kiiresti kasvama hakata.

Kuivanud lehed

Sügisel tuppa sattunud lehed võivad tolmuimeja kiirelt ummistada. Ummistused põhjustavad mootori ülekuumenemist, mis võib tolmuimejale saatuslikuks saada.

Tuhk

Tolmuimeja filter ei suuda kõiki mikroskoopilisi tuhaosakesi kinni püüda. Suur osa tuhast puhutakse masinast lihtsalt uuesti välja. 

Vedelikud

Tolmuimeja ja vedelikud ei ole just kõige suuremad sõbrad. Vedelikud võivad sattuda tolmuimeja mootorisse, kus need paksu pahandust teevad. Targem oleks vedelikud või märjad asjad lapiga ära pühkida.

Muld

Põrandale sattunud mulla koristamiseks tuleks tolmuimeja kõrvale jätta. Harjastega üle mulla liikudes võib see rohkem kahju kui kasu teha, kuna niisked mullaosakesed võivad põrandat määrida.

Juuksepahmakad

Pikad juuksekarvad jäävad tolmuimejasse kinni. Mootorisse sattunud juuksekarvad pidurdavad mootori tööd, mis võib kaasa tuua selle ülekuumenemise. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles