Paari elutöö ohus: omavalitsus rajab mõisa tagaaeda karjääri

Kodu.postimees.ee
Copy
Perekonna unistustekodu kõrvale on kavas rajada liivakarjäär.
Perekonna unistustekodu kõrvale on kavas rajada liivakarjäär. Foto: Tom Maddick / SWNS/Tom Maddick / SWNS / Scanpix

Barbara ja Simon Campbell ostsid 16. sajandil ehitatud mõisa 1999. aastal 270 000 naela, ehk 304 000 euro eest. Kahekümne aasta jooksul on paar mõisale hoole ja armastusega oma endise hiilguse tagasi andnud.

Barbara ja Simon said aga hiljuti väga halva üllatuse osaliseks, kirjutab uk.finance.yahoo.com. Paar sai teada, et kohalikul omavalitsusel on plaanis nende kinnistust kõigest sada meetrit eemal avada liivakarjäär. Ühendkuningriigis Lincolnshire'i krahvkonnas asuva mõisa omanikele mitte teadaolevalt on kohalik omavalitsus 1957. aastal väljastanud selleks kaevandusloa. Seega on paaril vähe võimalusi, et projektile pidurit tõmmata.

Campbellite kinnistu on märgitud kollase joonega ning planeeritav karjäär on märgitud punasega.
Campbellite kinnistu on märgitud kollase joonega ning planeeritav karjäär on märgitud punasega. Foto: Tom Maddick / SWNS/Tom Maddick / SWNS / Scanpix

Mõisaomanikud ei ole aga käed rüpes ootama jäänud. Koos otsitakse meeleheitlikult võimalusi, kuidas arendus peatada. Kahjuks ei ole omavalitsus paari muresid kuulda võtnud ning liigub projektiga täistuuridel edasi. Simon ja Barbara kardavad, et avatav karjäär muudab nende elu põrguks ja vähendab kinnistu väärtust. 

«Viimased 15 aastat on olnud imelised. See kinnistu on meie raske töö vili ja sellest on saanud meie perekonna kodu. Fakt, et kõrvalkinnistule on väljastatud kaevandusluba tuli meile halva üllatusena. Mõisa ostes ei teavitatud meid sellest,» räägib paar murelikult.

Barbara ja Simoni võitlus karjääri vastu jätkub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles