5 asja, mida ei tohiks kunagi keldris hoida

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Kelder on väga kasulik ruum, kuhu kõik vana kola või hooajalised asjad ära peita. Kahjuks ei sobi igat asja keldris hoida, kuna seal olev niiske keskkond võib asju kahjustada.

Raamatud

Niiskus on raamatute suurim vaenlane, kirjutab realsimple.com. Seega ei ole paberist köidikute keldris hoidmine just kõige mõistlikum tegevus. Niisketel raamatulehtedel hakkab hallitus kiirelt vohama. Lisaks meeldib keldrisitikatel paberilehtede kallal maiustada. 

Fotod

Lisaks raamatutele, ei meeldi ka fotodele niiskes keskkonnas olla. Fotopaberid kleepuvad omavahel kokku ning neid ei ole ilma üksteist kahjustamata enam võimalik lahutada. Fotopaberitele võib tekkida ka hallitus. Lisaks ei põlga näljased putukad seda paberit ära, vaid nosivad selle kallal hea meelega.

Puit ja pehme mööbel

Puidul on niiskes keskkonnas kombeks paisuda. See võib tekitada puitmööblisse pragusid, mis kahjustavad mööbli välimust ning konstruktsiooni. Lisaks võib paljudest keldritest leida termiite, kes teadupärast puidust toituvad. 

Kelder ei ole ka pehme mööbli koht, kuna mööblit kattev tekstiil ja vooder hakkavad ajapikku kopitama ja muutuvad kasutuskõlbmatuks.

Vaibad

Rulli keeratud vaibad on täiuslikuks pesitsuspaigaks keldrisitikatele ja hiirtele. Elusolendite väljaheited määrivad vaiba ära ning see hakkab ebameeldivalt lõhnama. Lisaks võib vaipadel hallitus vohama hakata.

Elektroonika

Ilmselt ei tule see kellelegi üllatusena, et vesi ja elektroonika ei ole just suurimad sõbrad. Niiske keskkond mõjub elektroonikale laastavalt. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles