Neli suurt viga, mille tõttu sukulendid elus ei püsi

Kodu.postimees.ee
Copy
Sukulendid.
Sukulendid. Foto: Shutterstock

Sukulendid, teise nimega tuntud ka kui lihaktaimed, on kuivalembelised taimed, kes talletavad vett oma varres, juures või lehtedes. Kuna tegemist on minimaalset hoolitsust vajava taimega, on sellest saanud paljude algajate rohenäppude jaoks vaieldamatu lemmik.

Vintske taim ei ole aga surematu. Siin on neli suurt viga, mis võivad sinu ilusale sukulendile saatuslikuks saada, kirjutab goodhousekeeping.com.

Taimed ei saa piisavalt valgust

Sukulendid on enamasti kõrbetaimed, seega vajavad nad palju päikesevalgust. Lihaktaimi ei tohiks hoida toa pimedas nurgas, kuna varjulises kohas ei püsi nad kaua elus.

Valesti kastmine

Kõrbetaimedele omaselt ei vaja sukulendid elus püsimiseks palju vett. Liigne kastmine võib taimele hoopis saatuslikuks saada. Taim imab vett enda sisse ning võib seetõttu üleliigse kastmise korral lõhkeda. Lisaks hakkavad sukulentide juured liigniiskes keskkonnas kiiresti mädanema.

Vali õige muld

Igal taimel on oma mullaeelistused. Mõnele sobib aluseline, teisele jällegi happeline muld. Sukulendile õige mulla valimisel eelista kaktusemulda, mis on saadaval enamikus aiandus- või ehituspoodides. Kaktusemulla koostis on kuivalembelistele taimedele ideaalne.

Liiga tihedalt kokkuistutamine

Pisikesed sukulendid on väga armsad, eriti veel, kui mitu väikest taime ühte potti istutada. Kuid sel juhul hakkavad taimed ruumi, päikesevalguse ja toitainete pärast võitlema. Peale jääb kõige tugevam ning teised närbuvad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles