PILDID ⟩ Pubi remondi käigus tuli päevavalgele pool sajandit peidus olnud saladus

Kodu.postimees.ee
Copy
Pubi seintel peitus saladus.
Pubi seintel peitus saladus. Foto: SWNS/SWNS/Scanpix

Pubiomanikel Andy Harrisonil ja Tom Smithil oli parasjagu käsil pubiruumide remont, kui vana tapeedi alt tuli välja ammu unustatud seinamaal.

Ühendkuningriigis Hanbury külas asuv Cock Inn pubi on pikalt kohalike seas populaarne kogunemiskoht olnud, kirjutab derbytelegraph.co.uk. Riigis välja kuulutatud eriolukorra tõttu on pubi pidanud aga oma uksed sulgema. Omanikud ei lasknud head võimalust käest, ning otsustasid pubile uue ilme anda.

Paksu tapeedikihi alt tuli välja ammu unustatud seinamaal.
Paksu tapeedikihi alt tuli välja ammu unustatud seinamaal. Foto: SWNS/SWNS/Scanpix

Seinast vana tapeeti maha kraapides tuli päevavalgele aga midagi ootamatut. Nimelt vaatas meestele tapeedi alt vastu uhke seinamaal. Hoolikalt rebiti seintelt kogu tapeet maha, et näha, kui suure maaliga tegu on. Suure üllatusena selgus, et seinamaal ulatub läbi terve pubi söögisaali.

Pubi omanikel on plaanis seinamaal restaureerida.
Pubi omanikel on plaanis seinamaal restaureerida. Foto: SWNS/SWNS/Scanpix

Pubi juhataja Wendy Harrisoni sõnul on tegemist kunstnik George Cole'i 1953. aastal valminud teosega. Juhataja sõnul on neil plaanis seinamaal võimalikult tõetruult restaureerida. «Sellest saab olema meie uus tõmbenumber. Tegemist on traditsioonilise inglise pubiga, ajaloolised asjad nagu see seinamaal, sobivad siia nagu rusikas silmaauku,» räägib Wendy.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles