Hea une saladus: need värvid aitavad magama jääda

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Magamistuppa õige värvilahenduse leidmine on raskem ülesanne kui esmapilgul tundub. Tagamaks pikka und, eelista magamistoas just neid värve kasutada.

Sinine

Neutraalsed ja helesinised toone on ammu peetud hea une saladuseks, kirjutab nestmaven.com. Nendel toonidel on rahustav mõju, mis tagab hea une. Helesinistes toonides magamistoas on une pikkuseks keskmiselt 7 tundi ja 52 minutit.

Kollane

Paljudel meist on kollastes tubades lihtsam puhata, kuna soojad ja hubased toonid tekitavad meis turvatunnet. Hoiduda tuleks erksatest kollasteks ning eelistada hoopis heledamaid kollase varjundeid. Helekollases toas on une pikkus keskmiselt 7 tundi ja 40 minutit.

Roheline

Lehetooni rohelised tekitavad kõigil hoobilt rõõmsa tuju. Roheline värv mõjub värskelt, kuid hoiduda tuleks erksatest toonidest. Eelista sambla- või oliivirohelisi toone. Loodusliku rohelise tooniga magamistoas kestab uni keskmiselt 7 tundi ja 36 minutit.

Hõbe

Luksuslikul hõbedal on pikka und soodustavad omadused, mis aitavad ka kiiremini uinuda. Lisaks on hõbedase magamistoaga inimesed motiveeritud rohkem trenni tegema. Hõbedases toas kestab uni umbkaudu 7 tundi ja 33 minutit.

Oranž 

Oranž on soe värv, mis muudab toa hubaseks ja aitab lõõgastuda. Ära kasuta magamistoas erksat tooni oranži, vaid eelista maalähedasemaid variante. Oranžis magamistoas kestab uni keskmiselt 7 tundi ja 28 minutit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles