Ratastel kohvibaari pidavad noored: kuna üritusi ei toimu, hakkasime Kadrioru koduaknast kohvi pakkuma

Madis Kartau
, Kodustiil.ee toimetaja
Copy
ROOTS kohvibaar.
ROOTS kohvibaar. Foto: Marleen Valdmaa

Kvaliteetkohvi pakkuv ratastel kohvibaar ROOTS on pidanud eriolukorra tõttu oma kohvikäru ajutiselt puhkusele saatma. Kohvibaari omanikud Kadri ja Erki ei jäänud aga käed rüpes olukorra paranemist ootama ja hakkasid inimestele koduaknast kohvi pakkuma.

«Oleme eelnevatel aastatel kevadest sügiseni käinud oma kohvibaari ROOTS käruga erinevatel üritustel, nagu festivalid, kontserdid ja kogukonnaüritused, head kohvi pakkumas. Kuna praeguses olukorras üritusi ei toimu, aga soov head kohvi valmistada on suur, siis otsustasimegi hakata oma Kadrioru koduaknast inimestele kohvi kaasahaaramiseks pakkuma,» räägib Kadri.

«Meid inspireeris ka paar nädalat tagasi loetud artikkel sellest, kuidas Kalamajas aknast pestot müüdi ja mõtlesime, et miks mitte kohviga sama proovida,» sõnab Erki. Vajalikud nõusolekud Tallinna linnavalitsusest, veterinaar- ja toiduametist ning majanaabritelt olemas, avasidki noored päris oma aknakohviku.

«Akna avasime eelmisel nädalal. Algul käisid kohvil küll peamiselt meie tuttavad, kuid üsna ruttu läks jutt sotsiaalmeedias liikvele ja järgnevatel päevadel külastasid meid täiesti uued toredad näod,» räägib Erki.

Kohvi tehakse hoole ja armastusega ainult värskelt röstitud erikohvi ubadest. Menüüs on nii espressopõhised joogid kui ka käsitsi valmistatud filterkohvid. Lisaks täispiimale pakutakse ilma lisatasuta ka kaerapiima. Maksta saab kaardi, ülekande või täpse sularahaga.

Kadri sõnul on tagasiside olnud äärmiselt positiivne. «Lühikese ajaga on meil tekkinud mitmeid püsikliente nii naabruskonnast kui kaugemalt,» sõnab ta. Kohvikut on hakkajatel noortel plaanis pidada seni, kuni olukord stabiliseerub ja üritused uuesti pihta hakkavad. «Kuna vahepeal on selgunud, et sel suvel suurüritusi ei toimu, siis otsime oma kohvikärule püsiasukohta, kus suvel vaikselt toimetada,» räägib Kadri.

Seniks aga pakutakse head kohvi kõigile soovijatele Kadriorus aadressil Tina 19 kolmapäevast laupäevani kella 9–15. Kohvibaari ROOTS tegemistel saab silma peal hoida nende Facebooki ja Instagrami lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles