Napp pääsemine: unerohtu võtnud mees ei kuulnud suitsu- ja vinguanduri häiresignaali

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Suitsu- ja vinguandur ning turvatöötajate kiire reageerimine päästsid Viljandis mehe, kes oli toidu pliidile küpsema pannud, kuid ise unerohu mõjul uinunud. 

18. aprillil kell sai turvaettevõtte G4S juhtimiskeskus tulekahjuteate Viljandis asuvasse kortermajja paigaldatud suitsu- ja vinguandurilt. Kuna korterielanikuga ühendust ei saadud, saadeti olukorda kontrollima patrull.

Turvatöötaja saabudes tulekahjumärke alguses ei paistnud, paraku ei reageerinud keegi ka turvatöötaja koputustele. Trepikotta kostus aga anduri jätkuv häiresignaal.

Veerand tunni pärast tundis turvatöötaja korteri ukse vahelt suitsu lõhna ja palus juhtimiskeskuselt päästjad appi saata.

Kohale tulnud päästemeeskond püüdis samuti korterielanikuga ühendust saada, kuid tulutult. Lõpuks tehti uks siiski lahti. Elamine oli küll paksult suitsu täis, ent lahtise leegiga põlengut ei olnud. Korteris elav vanem mees tunnistas, et oli toidu pliidile küpsema unustanud, võtnud unerohtu ja ise seejärel sügavasse unne vajunud. Telefoni oli ta hääletule režiimile jätnud. Esmaabi mees ei vajanud ja olukord lahendati tubade tuulutamisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles