Eestis sõlmiti ajaloo esimene 100 protsenti kontaktivaba kinnisvaratehing

Kodu.postimees.ee
Copy
Tartu. Pilt on illustratiivne.
Tartu. Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Notar Paavo Uibopuu digiallkirjaga sai Tartus, kunagises Jaan Tõnissoni majas asuv korter eile ilmselt maailma esimeseks täiesti kontaktivabalt omanikku vahetanud kinnisvaraobjektiks, vahendab city24.

«Kogu omanikuvahetus alates ostja leidmisest, objekti näitamisest kuni notariaalse tehingu ja isegi korteri üleandmiseni toimus ainsagi näost-näkku kohtumiseta,» kirjeldas LVM Kinnisvara Tartu kontori juhataja Philip Saksing Tartus.

«Ajast, mil kinnisvaratehinguid sõlmitakse tänapäevasel moel, on see ilmselt maailma esimene tehing, kus ei ostja, müüja, vahendaja ega notar pole keegi omavahel kohtunud.»

Saksingu kinnitusel väärivad tunnustust tegusamad notaribürood, kes on kuu ajaga käivitanud teenuse mis säästab kõigi tehinguosaliste aega, raha ja tervist.

«Ostu-müügilepingute sõlmimine kaugtööna jääb kindlasti populaarseks ka pärast pandeemiakriisi lõppu,» rõhutas ta. «Senine olukord, kus mõne panga esindaja käib näiteks Pärnu notari juures lepinguid sõlmimas vaid korra kuus, ei tule enam tagasi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles