Teeme selgeks: milliseid IKEA tooteid eestlased hetkel kõige enam koju muretsevad?

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Ikea.
Ikea. Foto: Liis Treimann

Eriolukord on toonud internetis ostlemise tuhina. Kevadtuulte saabudes on suurenenud ka mitmete sisustuspoodide külastus. Kodustiil uurib, milliseid tooteid eestlased IKEAst momendil kõige enam koju muretsevad.

IKEA Tallinna väljastuspunkti juhi Aleksejs Mihailovsi sõnul on eriolukorra jooksul, nagu ka eelnevatel poe tegutsemiskuudel, ostnud kliendid peamiselt suuremaid mööblisüsteeme, eesotsas köögilahenduste, garderoobilahenduste, kappide-riiulite aga ka väiksemate korrastustarvikutega. 

«Soojem ilm on suurendanud ka õuemööbli tellimusi,» täheldas ta.

Mihailovsi sõnul pole Eesti esinduses hooajati pakutavad tooted seejuures sugugi juhuslikult valitud.

Enne uuele turule sisenemist uurivad IKEA disainerid koduvisiitidel kohalike inimeste kodusid, et mõista olusid, milles rahvas elab, ning mõista inimeste peamisi unistusi ja väljakutseid.

«Eestis, nagu ka teistes Balti riikides, on kõige olulisemad märksõnad väikestes ruumides elamine ja koos lastega elamine. Lisaks on siin oluline oma asjade korrastamine ja hoidmine ning väga olulisel kohal on kõiksugu riiulid, kastid, korvid,» rääkis Mihailovs.

«Kui võrrelda eelistusi naaberriikidega, näiteks Lätiga, siis eelistavad Eesti inimesed rahulikumaid ja maalähedasemaid värvitoone ning puidumustreid, samas kui lätlased eelistavad oma kodus näha sügavaid ja kirevaid värvitoone,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles