Pea meeles! Kuus olulist sammu, mis enne talveriiete suvepuhkusele saatmist teha tuleb

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Francesco Paggiaro / Pexels

Kevade saabudes tekib paljudel üks suur probleem. Kuhu küll kõik oma talveriided panna? Õnneks on veebiväljaande Real Simple eksperdid kokku pannud õpetliku juhise, mida oma talveriietega teha.

Sorteeri

Alustuseks tuleb oma riided kriitilise pilguga üle vaadata. Jäta hüvasti nende riietega, mida sa pole mitu kuud kandnud, mis sulle parajad ei ole või on lihtsalt vanaks jäänud.

Pese riided puhtaks

Enne talveriiete suvepuhkusele saatmist, tuleb need korralikult puhtaks pesta. Määrdunud riietelt hakkab erituma ebameeldivat lõhna ning see võib kohale meelitada kõiksugu putukaid.

Hoiusta riideid plastkastides

Hoiusta talveriideid plastkastides – sedasi on riided paremini kaitstud. Aseta raskemad riided kasti põhja ning kergemad peale. Pane igale kastile silt, kus on kirjas, mis selle sees on. Usu, sedasi säästad kõvasti aega ja närve.

Tõrju kahjureid

Enne kasti sulgemist ja ärapaigutamist aseta kasti mõned seedripuutükid. Seeder annab riietele meeldiva lõhna ja hoiab riidekoid eemal.

Ära unusta jalanõusid

Lisaks riietele tuleb ka talvesaapad kevade saabudes ära panna. Puhasta saapad korralikult ning topi nende sisemus paberit täis, nii et saabas hoiaks paremini oma kuju. Hoia igat jalanõupaari eraldi karbis.

Hoiusta riideid õiges kohas

Nüüd, kui kõik talveriided on korralikult ära pakitud, tuleb neile leida õige hoiukoht. Kuigi esimese hooga viiakse talveriided keldrisse, siis tegelikkuses ei pruugi see hea idee olla. Riideid tuleks hoida kuivas ruumis toatemperatuuril. Seega on parimaks kohaks selle jaoks hoopis sinu voodialune.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles