Ära nii tee: levinud liha ülessulatamise tehnika, millest tuleks tervise huvides hoiduda

Pilt on illustratiivne.

FOTO: Shutterstock

Selgub, et paljudes kodudes levinud meetod lihatoodete sulatamiseks võib tervise sootuks tuksi keerata. 

Tuleb välja, et lihatoodete mikrolaineahjus sulatamine garanteerib üheotsapileti toidumürgituseni.

Šoti Abertay ülikooli professor Costas Stathopoulos selgitas väljaandele housebeautiful.co.uk, et kõige tähtsam on jälgida pakendil olevaid instruktsioone. Teadlase sõnul on toiduhügieeni seisukohalt kõige mõttekam lihatükid külmkapis üles sulatada. Külmkapi jahe keskkond takistab nimelt bakteritel paljunemast. 

Samuti ei soovita Stathopoulos liha toatemperatuuril lauale seisma jätta. Mees kinnitab, et külmkapis sulatud lihas on kaks korda vähem baktereid kui toatemperatuuril seisnud lihakäntsakas.