Abiks korteriühistu juhile: hoolitse ligipääsetavuse ja rahu säilitamise eest

Kodu.postimees.ee
Copy
Oluline on, et korteriühistu juhtkonnal oleks kõigi korteriühistu liikmete toimuvad kontaktid.
Oluline on, et korteriühistu juhtkonnal oleks kõigi korteriühistu liikmete toimuvad kontaktid. Foto: Shutterstock

Kehtestatud eriolukorras tuleb korteriühistu juhil vastata elanike murelikele küsimustele. Eesti Korteriühistute Liit jagab mõned abistavad soovitused.

1. Ole riigis toimuvaga kursis ning aita säilitada rahu

Tekkinud olukorras on paanika kerge tekkima – inimeste infotarbimise võimalused ja vajadused on väga erinevad, aga teadmatuses on paanika kerge tekkima. Hoia end toimuvaga kursis ja jaga teavet ka majaelanikega. Loo võimalusel näiteks kiireks infovahetuseks oma maja meililist ja Facebooki grupp ning teavita ka neid, kel veebikasutuse võimalust pole. Oluline on, et korteriühistu juhtkonnal oleks kõigi korteriühistu liikmete toimuvad kontaktid – kõige kiiremaks infovahetuseks telefoninumber ja meiliaadress. Lükka ümber müüdid – Terviseamet on korduvalt kinnitanud, et ventilatsoonisüsteemi kaudu koroonaviirus ei nakka.

Vabariigi Valitsuse info eriolukorra kohta leiad SIIT.

2. Saa ülevaade majaelanike olukorrast ja võimalikest abistajatest

Koroonapandeemias on enim ohus eakad ja immuunsuspuudulikkusega vms inimesed. Et eakad, keda haigus ohustab, ei peaks minema poodi või apteeki, võiks uurida, kas neil on lähedasi, kes saavad vajadusel toitu või ravimeid tuua. Kui majas on noori ja terveid inimesi, kes on vajadusel nõus naabrit aitama, võiks vahendada ka nende kontakte. Vahenda kohaliku omavalitsuse sotsiaalosakonna kontakte ja aita selgitada  vanemaealistele, kes pole nutiasjades nii kodus, toidukaupade ja toidu kulleriga kojutellimise võimalusi.

3. Vahenda eriolukorra juhtide, terviseameti, PPA jt juhiseid

Selgita vajadusel majaelanikele eriolukorra nõudeid, samuti Terviseameti käitumisjuhiseid ning rõhuta nende järgimise olulisust. Eesti Korteriühistute Liit on kogunud osa juhistest SIIA

4. Hoolitse ligipääsetavuse eest

Tekkinud olukorras peab olema tagatud meedikute ligipääs elamule – kutsu majaelanikke üles parkima nii, et kiirabi saaks vajadusel maja ette sõita ning meedikud pääseks kiirelt abivajajani.

5. Jää rahulikuks

Kõige olulisem on kriisiolukorras rahulikuks jääda – ainut nii saame üksteisele toeks olla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles