Üllatus: üle linnapiiri Tallinna jõudes kinnisvarahind langeb

Kodu.postimees.ee
Copy
2000 euro piir on ületatud ka Alliku, Tiskre ja Vaela külas ja Saku alevikus.
2000 euro piir on ületatud ka Alliku, Tiskre ja Vaela külas ja Saku alevikus. Foto: Shutterstock

Tallinna «kuldse ringi» kinnisvarahinnad rebivad äärelinna hindadest ette, näitab LVM Kinnisvara Tallinna korterituru analüüs.

«Tallinna-äärsetes Järveküla ja Peetri külades küsitakse korterite eest umbes 2200-eurost keskmist ruutmeetrihinda,» selgitas LVM Kinnisvara juhatuse liige Ingmar Saksing.

2000 euro piir on ületatud ka Alliku, Tiskre ja Vaela külas ja Saku alevikus. Neis paigus kinnisvarahind üle Tallinna piiri astudes ei tõuse, vaid langeb, sest sealsete äärelinna asumite hinnad jäävad neile alla.

Tallinna lõunaservas, Järveküla ja Peetri vastas paiknevates Mõigu ja Ülemistejärve asumites jääb keskmine korteri eest küsitav hind alla 1800 euro ruutmeetri kohta; sama kehtib ka Vaela ja Saku vastas asuvates, linna piiresse jäävates Raudalu ja Männiku asumites.

Haabersti linnaossa kuuluva Tiskre asumi 2017-eurone ruutmeetrihind jääb kõrvalasuva, Harku vallas paikneva Tiskre küla hindadele alla umbes 25 euroga. Laagri lähistel asuva Alliku küla 2096-eurone hind ületab kõrvalasuva Pääsküla asumi hindu 270 euroga.

Kuigi keskmisi pakkumishindu võib lühiajaliselt kõigutada mõne suurema uusarenduse müükitulek, on Saksingu sõnul tähelepanuväärne Viimsi hindade allajäämine mitte ainult Saku, vaid ka Vaela ja Iru hindadele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles