3 märki sellest, et on aeg pesumasin välja vahetada

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Kvaliteetne pesumasin teenib majapidamist aastaid. Kuidas aga aru saada, et on aeg uus muretseda?

Kopituslõhn riietel

Kui riietel on pärast pesu kopituslõhn, võib see tähendada, et pesumasina isepuhastusfunktsioon ei tööta korralikult. Kopituslõhn võib anda aimu hallitusest masina seintel. Enne kui kiirustad uut masinat ostma, tee olemasolevale pesumasinale põhjalik puhastus – puhasta pesuvahendi sahtel ning eemalda kogu mustus, mis on kogunenud kummitihendi vahele.

Lekked

Lekkiv vesi tähendab, et pesumasinal on tõsine tehniline probleem. Vesi võib masinast lekkida näiteks siis, kui sõltumata pesu kogusest trumlis kasutab masin tavalise koguse vett. Selline viga on iseloomulik vanematele masinatele. Probleemi lahendamiseks tuleb pöörata tähelepanu sellele, kui palju pesu trumlisse pandud on – sinna peab jääma ruumi väänamisprotsessiks. 

Müra

Ideaalis võiks ainus pesumasinast kostuv heli olla märguanne pesemisprotsessi lõppemisest. Kui aga masin praktiliselt põrkab oma kohal, vaatamata režiimile, siis peaks uurima, kas pesumasina jalad ikka tasakaalus on. Kui see ei vähenda müra ja liikumist, võib viga peituda mootoriarmatuuris või trumlis. Enne pesumasina parandusse viimist tuleks kindlasti uurida ka selle kogumaksumust. Sageli võib uue masina ostmine osutuda oluliselt soodsamaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles