Uuring: kinnisvaras jääb tulevikus töötajaid puudu

Kodu.postimees.ee
Copy
Uuringu andmetel ei soovita piisavalt õppida hooldusmeistriks ja puhastusjuhiks.
Uuringu andmetel ei soovita piisavalt õppida hooldusmeistriks ja puhastusjuhiks. Foto: Sille Annuk

Kuigi kinnisvarateenuste töökohtade arv jääb järgmisel kümnendil samaks, ei õpita neid erialasid piisavalt selleks, et töökohti täita. Kinnisvaras töötab palju vanemaealisi, keda on vaja pensionile jäämisel asendada, selgus OSKA kinnisvarateenuste uuringust.

OSKA uuringu analüütiku Mare Uiboupini sõnul on kinnisvarateenuste alal tulevikus lihtne tööd leida. «Sobivate oskustega töötajaid jääb puudu mitmes kinnisvara haldamisega ja hooldamisega seotud ametis. Eriti hinnas on erialase väljaõppega kinnisvara tehnohoolduse meistrid ja hooldajad, sest nutikaid maju ja energiatõhusaid hooneid ehitatakse aina juurde,» selgitas Uiboupin.

Uuringu andmetel ei soovita piisavalt õppida hooldusmeistriks ja puhastusjuhiks, korrashoiu- ja haldusjuhiks ning kinnisvarahooldajaks. Puudub hoonete tehnohoolduse meistrite kutseõpe. Kinnisvarahaldurite koolitamiseks sobiks kutseõpe, kuid ametikoolid seda eriala veel ei õpeta.

Uuringu järgi on kinnisvara halduse ja hoolduse töötajatel vaja head arusaama hoonete tehnosüsteemide koostoimimisest. Nutikate tehnosüsteemidega hoonete hooldamine eeldab häid erialaseid IKT-oskusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles