Üllatus: suurim korterivarguse oht Tallinnas ei varitsegi Lasnamäel

Kodu.postimees.ee
Copy
Kesklinnas toimub aastas keskmiselt 10,8 korterisse sissemurdmist.
Kesklinnas toimub aastas keskmiselt 10,8 korterisse sissemurdmist. Foto: Liis Treimann

Tallinna korterivarguste tulipunkt polegi Lasnamäe, vaid hoopis Kesklinn ja Põhja-Tallinn, selgub Skandinaavia turvafirma Rapid Security varavastaste kuritegude analüüsist.

Tallinna korterivarguste tulipunkt polegi Lasnamäe, vaid hoopis Kesklinn ja Põhja-Tallinn, selgub Skandinaavia turvafirma Rapid Security varavastaste kuritegude analüüsist.

«Lasnamäel toimub aastas iga 10 tuhande elaniku kohta keskmiselt 6,1 sissemurdmist või vargust korterist,» selgitas Rapid Security juhataja Vallo Põldma. «See teeb Lasnamäest vähemalt korterivarguste mõttes keskmisest turvalisema linnaosa.»

Kesklinnas toimub aastas keskmiselt 10,8 korterisse sissemurdmist või korterivargust iga 10 000 inimese kohta, Põhja-Tallinnas 9,2. Kogu Tallinna peale toimub seesuguseid süütegusid keskmiselt 6,5 tükki 10 000 elaniku kohta.

«Enam kui pooltel juhtumitest on vargal olnud vaba ligipääs korterisse,» rõhutas Põldma. See tähendab, et vargaks on keegi korterisse kutsutud inimene, või on kutsumata külaline pääsenud korterisse lukustamata uksest.

Korterivarguste vastu aitab kõige paremini videovalvesüsteem, üle 98 protsendi varguse või sissemurdmise ohvriks langenud korteritest olid ilma videovalve või signalisatsioonita.

«Kaasaegsete videovalvesüsteemide hinnad on viimastel aastatel palju kättesaadavamaks muutunud, kvaliteetne juhtmevaba valvesüsteem maksab vähem kui üks perepizza kuus,» selgitas Põldma. «Hoiatada tuleb aga odavate «hiinakate» eest. Need enam kui 40 Eesti peret, kelle kodune elu otse internetti kuvati, teavad sellest kõige paremini rääkida.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles