Hipodroom on ajalugu: selgus sealse ärikvartali arhitektuurikonkursi võitja

Kodu.postimees.ee
Copy
Elisa tegevuspõhise kontori peavaade.
Elisa tegevuspõhise kontori peavaade. Foto: Hayashi ja Grossschmidt

2023. aastal valmiva Elisa tegevuspõhise kontori ja kogu Hipodroomi ärikvartali arhitektuurikonkursi võitja on arhitektuuribüroo HGA. 

Elisa halduse valdkonna juht Meelis Jurn selgitas, et võitja arvestas nii Elisa kui ka arendaja ühise nägemusega. «Võidutöö vastab kontseptsioonis Elisa ootustele. Meile on oluline võimalikult avar ja suur korruse pind, et nutikalt lahendatud sisearhitektuuriga soodustada töötajate omavahelist suhtlust ja ettevõtteülest kommunikatsiooni,» ütles Jurn, rõhutades, et võidutöö näol on tegemist alles esialgse visiooniga. 

Elisa tegevuspõhise kontori linnapoolne vaade.
Elisa tegevuspõhise kontori linnapoolne vaade. Foto: Hayashi ja Grossschmidt

«Soovime luua tuleviku trende arvestava keskkonnasõbraliku töökeskkonna, kasutades selleks uudseid tehnilisi lahendusi nii igapäevatöö korraldamisel kui kontoriruumide haldamisel,» lisab Jurn. Jurni sõnul käib ka konkurss sisekujunduse partneri leidmiseks. 

Hipodroomi ärikvartali arendaja EKE AS arendusjuhi Karl Aderi sõnul oli konkurss tasavägine. Sõelale jäi kaks kõige tugevamat tööd, mille vahel valiti. Aderi sõnul jälgis komisjon muuhulgas lahenduste originaalsust, efektiivsust ja sobivust keskkonda, samuti äripindade planeeringute funktsionaalsust, tehniliste lahenduste lihtsust, ökonoomsust ja energiatõhusust.

Võitja HGA (Hayashi ja Grossschmidt) esindaja Hanno Grossschmidt selgitas, et nad lähtusid meeskonnaga Elisa visioonist ja tegevuste struktuurist. «Hoone on kavandatud nagu rätsepaülikond – täpselt Elisa jaoks,» sõnas Grossschmidt.

Hipodroomi ärilinnakusse on kavandatud kuni neli ärihoonet ja parkimismaja. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles