VIDEOBLOGI ⟩ Fotograaf Ken ja filmitudeng Nele ehitavad metsavahi sõidukist ratastel elamist, et koduselt ringi reisida

Kodu.postimees.ee
Copy
Nele ja Ken.
Nele ja Ken. Foto: Erakogu

Vabakutseline fotograaf Ken ja dokumentaalfilmi üliõpilane Nele soetasid neli aastat tagasi Soome metsavahi sõiduki, et oma vaba aega ja puhkusi sisustada teistmoodi reiside ja matkadega, ilma lennupileti ja hotellibroneeringuta.

«Päikesepaneel on üks nendest lisadest, mille kohta inimesed küsivad kõige rohkem. Paigaldamisel tuleb tähelepanu pöörata sellele, et katusel olevad teised objektid ei hakkaks paneelile varju heitma – näiteks suusaboks või meie lahenduse puhul Peli Case.

Päikesepaneel on kõige efektiivsem sellel hetkel, kui päike langeb sellele võimalikult täisnurga all. Suvekuudel on efektiivset laadimisaega piisavalt palju, et hoida lisaaku laetuna. Praktika näitab, et meie vööndis on talvekuudel päikest nii vähe ja päikesenurk liiga terav, et katusel horisontaalselt asetsev päikesepaneel on pigem kasutu. On küll võimalik meisterdada süsteeme, et päikesepaneeli nurk oleks muudetav, aga selle vastu ei saa, et talvel on meil päikest lihtsalt ajaliselt vähem.

Tavapärase suusaboksi asemel on meil katusel Peli Case. See on tugev, veekindel ja lukustatav plastikust kast. Sinna sisse mahuvad väga hästi varuks olevad õlid, erinevad vedelikud ja ka matkagrill. Need on kõik sellised asjad, mida ei taha bussis sees hoida,» kirjutab Ken.

Keni ja Nele tegemistega on võimalik end kursis hoida Ken Oja YouTube'i kanali kaudu.

Kodukaamera videoblogi uus osa on vaatamiseks YouTube'is pühapäeviti kell 9 ning Kodustiili portaalis 9.30.

Meeleolukat vaatamist!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles