Elu on liiga lühike, et igavate linade vahel magada: moeillustraator Marju Tammik esitles enda disainitud voodipesu

Annaliis Laidre
, Teemaveebide toimetaja
Copy

Koostöös Eesti ühe tuntuima moeillustraatori Marju Tammikuga on valminud uued PAI voodipesukollektsioonid «Unenäod» ja «Unemaa», mis on saanud inspiratsiooni Eesti loodusest ja helgetest hetkedest. Eile esitleti Kaubamaja Kodumaailmas uut kollektsiooni koos kunstniku endaga.

Tegemist on järjekorras juba kolmanda PAI eksklusiivse disaineri voodipesukollektsiooniga. Esimene neist valmis koostöös Signe Kiviga 2017. aastal ning aasta hiljem teine kollektsioon Britt Samosoni illustratsioonidega. «On suur rõõm, et meil on õnnestunud koostööd teha nii andekate eesti kunstnikega ning luua lummavalt ilusaid voodipesusid,» räägib Kaubamaja AS turundusdirektor Enel Kolk ning lisab: «Marju Tammik on üks omanäolisemaid Eesti moeillustraatoreid, kelle joonistused oma lihtsuses jutustavad sügavaid lugusid ning viivad unistama. Akvarellidega kombineeritud tušijoonistused on helged ja unenäolised, mis sobivad imeliselt Kaubamaja PAI disainerkollektsiooni.»

Koostöö Marju Tammikuga algas juba eelmise aasta kevadel. «Minu jaoks oli suur au, kui Kaubamaja minu poole pöördus,» ütleb Tammik ja lisab: «Eelmiste kollektsioonide loojad Signe Kivi, kes oli ka minu õppejõud EKAs, ja Britt Samoson on minu jaoks suured eeskujud ning on au nende jälgedes käia.» Esitusüritusel rääkis ta, et ideede sünd ei olnud sugugi kerge: «Otsisin pikalt õigeid motiive – koostasin tujutahvleid, kuhu kogusin erinevaid pildikesi ja isegi linnusulgi. Täpsemad kavandid valmisid augustis, mil olin oma maakodus Matsalus. Käes oli lindude rändamise aeg, millest inspireerituna hakkasin joonistama linde. Nii sündiski «Unemaa».» Uues kollektsioonis on kaks komplekti – «Unemaa» ja «Unenäod». «Minu jaoks on nägude joonistamine olnud alati kõige lihtsam ning alustasingi kavandeid lihtsate kritseldustega erinevatest nägudest. Juhtus aga nii, et neist kritseldustest areneski välja teine kollektsiooni teema,» kirjeldab Tammik komplekti «Unenäod» saamislugu.

«2020 on Kaubamaja jaoks oluline aasta, kuna oleme juba 60 aastat olnud Eesti inimestele trendide ja Eesti disainerite loomingu tutvustaja ning PAI uus kollektsioon andis meile selleks taas hea võimaluse,» ütleb Kolk. Tema sõnul on varasemad PAI disainerkollektsioonid Kaubamaja klientide poolt väga hästi vastu võetud. Marju Tammiku disainiga voodipesukollektsioonid leiab Tallinna ja Tartu Kaubamaja Kodumaailmast ning Kaubamaja e-poest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles