Asjatundja annab aru: kui palju tehakse uute korteritega tehinguid? (1)

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

2016. aastal ja hiljem ehitatud korteritega tehti Tallinnas ning Harjumaal Maa-ameti andmetel jaanuaris kokku 125 tehingut, mis on aasta esimese kuu kogu korteritehingute arvust 22 protsenti.

«Uute korterite müük püsib möödunud aastal väljakujunenud trendis, kus kõikidest korteritehingutest ligi neljandik tehti uute kodudega. Huvi uute elamispindade vastu püsib kõrge, seda näitab ka meie portaalis tehtavate uute korterite päringute arv, mis ka tavaliselt rahulikul aasta esimesel kuul ei näidanud languse märke,» ütles kinnisvaraportaali City24.ee juhataja Karin Noppel-Kokerov.

Tema sõnul on hoogustunud tendents, kus vanast paneelmajast kolitakse võimalusel uuele pinnale, järelturu korterid hõivavad aga väljapoolt pealinna ja Harjumaad saabunud uued elanikud, kelle rahakott kohe uue kodu peale ei hakka.

Uute korteritega tehti mullu Tallinnas ja Harjumaal 1601 tehingut keskmise ruutmeetri hinnaga 2065 eurot. Jaanuaris leidis samas piirkonnas omaniku 125 uut korterit, keskmise ruutmeetrihinnaga 2506 eurot.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles