Tähelepanu! Korteriühistute talveakadeemias vaadeldakse uusi olulisi kohtulahendeid (1)

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Eesti Korteriühistute Liidu talveakadeemia.
Eesti Korteriühistute Liidu talveakadeemia. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Korteriühistud üle Eesti kogunevad sel neljapäeval ja reedel Eesti Korteriühistute Liidu (EKÜL) talveakadeemiasse Narva-Jõesuus. Talveakadeemia oluliseks osaks on korteriühistute murekohti puudutavad kohtulahendid. 

«EKÜL juristid räägivad talveakadeemias aktuaalsetest probleemidest, mis on seotud korteriühistute juhtimise ja toimimisega ning paraku on kohtuvaidlused pahatihti üks osa sellest,» rääkis EKÜL juhatuse liige ja õigusosakonna juhataja Urmas Mardi.

Üks teema, mis talveakadeemias kindlasti vaatluse alla võetakse, on korduskoosoleku korraldamine ja selle otsustusvõimelisus.

«Kui varasemalt võimaldas seadus korteriühistul põhikirjaga kehtestada kvoorumi ka korduvkoosolekule, siis vastavalt kehtivale korteriomandi-ja korteriühistuseadusele on korduv korteriühistu üldkoosolek otsustusvõimeline osalejate arvule vaatamata. Ka Riigikohus jäi seisukohale, et korduskoosoleku regulatsioon tuleneb seadusest ja KÜ põhikirjaga seda muuta ei saa. Antud küsimuses oli aga ka eriarvamus, mille kohaselt võib  siin negatiivseks tagajärjeks mh olla n-ö esimese koosoleku kokkukutsumistega manipuleerimise suurendamine, saavutamaks võimalus pidada teine koosolek ükskõik kui väikese liikmete arvuga, isegi kui põhikirjas on ette nähtud teisiti.»

Mardi sõnul on talveakadeemias oluline osa ka korteriühistute tagasisidel. «Väga huvitav on kuulata ühistute kogemusi korteriomandi- ja korteriühistuseaduse ellurakendamisel,» kinnitas Mardi.

Korteriühistute talveakadeemia toimub 6-7. veebruarini Narva-Jõesuus.

Lisainfot saab leiab SIIT.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles