Tasub teada: kuidas toas olevast ebameeldivast suitsulõhnast jagu saada

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Tubakasuitsul on halb komme imbuda elamise igasse nurka ja jätta endast pikemaks ajaks ebameeldiv lõhn maha.

Ebameeldiv suitsulõhn püsib kaua toas, kuna mikroskoopilised lõhnaosakesed kleepuvad seintele, mööblile, põrandale ja teistele pindadele. See võib osutuda äärmiselt ebameeldivaks, kuna tubakasuitsu lõhn võib tekitada ärritusi ja peavalu. Suitsulõhnast vabanemine võib aga osutuda aeganõudvaks ettevõtmiseks, kirjutab pulse.ng.

Sellegipoolest on olemas paar head nippi, mis aitavad suitsulõhna vähendada või sellest sootuks lahti saada.

Söögisooda

Valmista söögisoodast pasta. Selleks sega sooda vähese veega. Kanna pasta suitsulõhnast läbi imbunud pindadele. Sooda imab pinna külge kleepunud ebameeldiva lõhnaga osakesed endasse. Hoia soodat halvasti lõhnaval pinnal vähemalt pool päeva ning seejärel pühi sooda maha. Korda protsessi, kuni ebameeldiv lõhn on kadunud.

Äädikas

Äädikas on suurepärane looduslik puhastusvahend, mida saab kasutada nii plekkide eemaldamiseks kui ka ebameeldivast lõhnast vabanemiseks. Kalla kontsentreeritud valge äädikas kaussi ja aseta see ebameeldiva lõhnaga ruumi. Äädikas imab ajapikku õhus lenduvad ebameeldivad lõhnaosakesed endasse. See nipp aitab suitsulõhna vähendada, kuid ei eemalda seda täielikult.

Aktiivsüsi

Aseta aktiivsüsi pulber kaussi ja jäta see ebameeldiva lõhnaga ruumi. Aktiivsüsi imab endasse ruumis oleva ebameeldiva lõhna. Selle nipi toimimiseks hoia ruumis olevad aknad ja uksed kinni. Aktiivsüsi eemaldab õhus oleva suitsulõhna, kuid ei saa jagu seina külge kleepunud lõhnaosakestest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles