Detailid kodus, millele haiguste hooajal kõrgendatud tähelepanu pöörata

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Me kõik teame, et tihe kätepesu hoiab eemal salakavalad viirused ja haigustekitajad. Millised on aga peamised puhastatavad pinnad ja esemed, millele haiguste hooajal eriti hoolsalt tähelepanu pöörata? 

Puidust lõikelauad

Puidust lõikelauad on bakterikolooniate üheks lemmikpesitsuskohaks. Lõikelauda tuleb piinliku täpsusega puhastada, et hoida ennast ja oma peret kõige hullemast. 

Nupud ja käepidemed

Kõikvõimalikud nupud ja käepidemed tuleb nii ustel kui ka seadmetel vähemalt kaks korda nädalas niiske desinfitseeriva lapiga üle käia.

Nõudepesukäsnad ja -nuustikud

Nõudepesukäsnad tasub iga kahe nädala tagant välja vahetada. Ei ole mõtet säilitada midagi, mis on tulvil baktereid ja haigustekitajaid, vahendab brit.co.

Lülitid

Lüliteid kasutatakse iga päev ning mitte kõigil pole käed selleks puhuks eelnevalt puhtaks pestud. Tihedalt kasutatavaid pindu tasub sama tihedalt ka puhastada.

Segistid

Bakterid saavad kõikjale ligi, seega peab ka segisteid puhastades jälgima, et kogu segisti pind ikka korralikult puhastatud saaks.

Teleri- ja mängukonsoolide puldid

Ka neid kasutatakse iga päev ning kuna need liiguvad üldjuhul käest kätte, peab need vähemalt korra nädalas korralikult puhtaks tegema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles