Tallinna korteriühistute ning korteriomanike tasuta õigusnõustamine jätkub ka sel aastal

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Korteriühistute suur huvi nõustamise vastu näitab, et linna poolt pakutav teenus on väga oodatud.
Korteriühistute suur huvi nõustamise vastu näitab, et linna poolt pakutav teenus on väga oodatud. Foto: Shutterstock

Möödunud aasta 1. oktoobrist pakutakse Tallinna Korteriühistute Teabekeskuse raames korteriühistute juhatuse liikmetele ja korteriomanikele tasuta õigusabi. Kuna huvi oli suur ning abivajajaid palju, jätkub nõustamine ka sel aastal.

Teabekeskuse nõustamis- ja lepitustegevuse raames said oktoobrist detsembrini tasuta juristi nõu 216 inimest. Kõige enam pöördujaid oli Põhja-Tallinnast, Lasnamäelt ja Kesklinnast.

«Linn seadis juristile peamiseks ülesandeks korteriomanike ja korteriühistu juhatuse liikmete nõustamise ning nendevaheliste vaidluste lahendamise. Nõustamine toimub nii eesti kui ka vene keeles ja on kõigile tasuta,» ütles abilinnapea Eha Võrk.

«Korteriühistute suur huvi nõustamise vastu näitab, et linna poolt pakutav teenus on väga oodatud,» rõhutas Võrk.

Tallinna Korteriühistute Teabekeskuses juristina inimesi nõustav Lia Niitaru Eesti Õigusbüroost ütles, et enamjaolt tuleb nii korteriomanikele kui ka juhatustele selgitada seaduses ette nähtud õigusi ning tuua välja ka seadusega antud võimalused õiguste teostamiseks kohtu kaudu.

«Korteriomanikke huvitavad eeskätt majanduskulude jagamine, üldkoosoleku kokkukutsumine ning kuidas mõjutada juhatust oma kohustusi täima. Seevastu juhatuse liikmed küsivad enamasti võlgnevuste sissenõudmise võimaluste kohta, kuidas esitada võõrandamise nõuet, kuidas valida töövõtjat ning kuidas vormistada üldkoosoleku protokolli,» lisas Niitaru.

Nõustamise eesmärgiks on suurendada korteriühistute juhatuse liikmete ja korteriomanike haldussuutlikust ning õigusteadlikkust. Lisaks kohapealsele nõustamisele, saab eelregistreerimisel kutsuda Eesti Õigusbüroo juristi ka korteriomanike üldkoosolekutele ning selle eest tasu ei küsita.

Tallinna Korteriühistute Teabekeskusest Vabaduse Väljak 7 infosaalis saab õigusabi järgmistel nädalapäevadel ning kellaaegadel:

esmaspäeval 9-12;

teisipäeval 9-12 ja 13-17;

neljapäeval 13-17.

Juristi vastuvõtule saab end registreerida argipäeviti kell 9-17 telefonile 6 871 223 helistades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles