Korteriühistute foorumil kõneldakse renoveerimistoetuste nappusest (1)

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Kortermaja Rakveres.
Kortermaja Rakveres. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Renoveerimistoetuste nappus toob korterühistutele ja nende liikmetele suure pettumuse.

Eesti Korteriühistute Liidu juhatuse esimehe Andres Jaadla sõnul põhjustavad kokku kuivanud renoveerimistoetused korteriühistutel suurt pettumust.

«Riikliku toetuse taotlusvoorus dokumentide esitamisele eelneb mitme aasta pikkune aja- ja rahakulukas ettevalmistus oma kodumajas - kui võimalus paari minutiga taotlusvoorus löögile pääseda tundub sama suur kui lootus võita, võib juhtuda, et mõni ühistu loobub renoveerimisest hoopis,» märkis Jaadla.

See aga oleks tema sõnul ohtlik areng. «Siiani on korteriühistud ise olnud renoveerimisest väga huvitatud, see eristab meid teistest Euroopa endise idabloki riikidest, kus huvi renoveerimise vastu on pigem leigevõitu,» selgitas Jaadla. «Ei saa aga loota, et poole sajandi vanune elamufond, mis tungivalt parendusi vajab, kuidagi iseenesest paremuse poole liikuma hakkab. Siin vajab Eesti siiski pikaajalist ja tõhusat strateegiat, milles korteriühistutel on minu hinnangul oluline roll,» nentis Jaadla.

Need küsimused võetakse luubi alla ka sel laupäeval, 25. jaanuaril korteriühistute EKÜL Virumaa korteriühistute foorumil.

Foorumi kava leiab SIIT

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles