FOTOD ⟩ Uus rekord! Tiskres peeti seitse sarikapidu ühekorraga

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Kokku valmib Tiskreoja elurajoonis 20 hoonet ligi 400 korteriga.
Kokku valmib Tiskreoja elurajoonis 20 hoonet ligi 400 korteriga. Foto: Invego

Uues tuhandele elanikule rajatavas elurajoonis Tallinna külje all saavutasid oma lõpliku kõrguse korraga seitse hoonet. Tiskreoja elurajooni arendajad, arhitektid ja vallavanem Erik Sandla saagisid enneolematu ühisaktsiooni käigus sarikapärjad korraga maha kõigi seitsme hoone katuselt.

Elurajooni arendava Invego juht Kristjan-Thor Vähi tänas NOBE ehitajaid nobeda töö eest. «Kui napp pool aastat tagasi oli siin täielik tühjus, siis täna on ehitus graafikust eest, näeme uue elurajooni esimese etapi hoogsat kerkimist ja juba pea poole aasta pärast saavad esimesed inimesed oma uude koju sisse kolida,» märkis Vähi rekordilisel sarikapeol.

Tiskreoja elurajoonis valmib 20 hoonet ligi 400 korteriga, kus hakkab elama tuhatkond inimest. Elurajooni hooned liidetakse kergliiklusteede võrgustikuga. Rajatakse kilomeetri jagu terviseradasid ning park, mille ühes otsas piknikualad ja teises skatepark, mänguväljakud ja sportimisalad.

Elektrilevi rajab näidisprojektina Tiskreojale esimese ühistaristu, mis tähendab, et korraga valmib ressursse säästvalt nii elektri-, side-, elektriautode laadimise kui ka targa tänavavalgustuse võrk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles