IKEA kutsub tagastama osa kaasaskantavaid joogitopse

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
TROLIGTVIS joogitops.
TROLIGTVIS joogitops. Foto: OPTIMIST / PUBLIC

IKEA soovitab kõikidel klientidel, kes on ostnud TROLIGTVISi kaasaskantava joogitopsi, millele on märgitud Made in India, kasutamine kohe lõpetada.

Hiljutised katsed on näidanud, et tootest võib eralduda ettenähtud piirimäärast enam kemikaale. Seetõttu kutsub IKEA üles joogitopsi ostnud kliente seda IKEA-le tagastama. Tagastatud toote eest makstakse raha tagasi. Itaalias toodetud TROLIGTVISi joogitopsid, millel on märge Made in Italy, on ohutud ning neid tagasi ei võeta.

IKEA toodete ohutus on ettevõtte suurim prioriteet. Ettevõte kontrollib tooteid pidevalt ja soovib tagada toodete vastavuse asjakohastele standarditele ja seadusandlusele ning lisaks ka IKEA enda nõuetele.

IKEA katsetusraportitest selgus, et Indias toodetud kaasaskantavatest joogitopsidest võib eralduda ettenähtud piirmäärast enam kemikaali dibutüülftalaat (DPT). IKEA on keelanud ftalaatide kasutamise toodetes, mis on kontaktis toiduga, ja lõpetab seega Indias toodetud joogitopside müümise ning kutsub juba müüdud joogitopse tagasi tooma.

TROLIGTVISi kaasaskantavat joogitopsi on müüdud alates 2019. aasta oktoobrist. Tagastatud joogitopsi eest makstakse raha tagasi ning seejuures pole ostutšekki vaja näidata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles