Mis asi on avokaadoõli? Kas seda trenditoodet tasub ostukorvi tõsta?

Kodu.postimees.ee
Copy
Avokaadoõli
Avokaadoõli Foto: Shutterstock

Toidupoeriiulil on koha leidnud uus eksootiline ja trendikas toode –  avokaadoõli.

Kiudainetest ja vitamiinidest pakatav puuvili on maitsev ja tervisele kasulik. Kuna avokaado sisaldab rohkesti taimset rasva, valmistatakse sellest puuviljast ka õli. Avokaadoõli on pungil täis samu kasulikke aineid, mida leidub ka värskes viljas. 

Avokaadoõlil on kõrge oleiinhappe sisaldus, kirjutab realsimple.com. See küllastumata rasvhape aitab siduda organismis olevat kolesterooli, viies selle organismist välja. Lisaks leidub avokaadoõlis ohtralt beetakaroteeni, proteiini, rasvhappeid ja A-, D- ja E-vitamiini.

Seda õli saab kasutada mitmel otstarbel. Avokaadoõliga sobib toitu valmistada sama hästi kui oliiviõliga. Samuti sobib see õli suurepäraselt toidu praadimiseks, kuna avokaadoõli talub kuni 270-kraadist kuumutamist. 

Lisaks toidu valmistamisele saab seda õli kasutada ka kosmeetilistel eesmärkidel. Avokaadoõli sobib imehästi naha niisutamiseks. Kanna kuivale nahale paar tilka avokaadoõli ja hõõru see naha sisse. Õli imendub kiirelt ja niisutab nahka. Selle õliga võib ka juukseid turgutada, tehes sellega juuksemaske. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles