Pane tähele! Viis märki, et on viimane aeg padi välja vahetada

Kodu.postimees.ee
Copy
Padjad
Padjad Foto: Shutterstock

Inimene magab öösel keskmiselt seitse kuni kaheksa tundi. Kuna pea ja nägu puutuvad terve selle aja padjaga kokku, on äärmiselt tähtis, et see oleks magamise jaoks sobilik. 

Iga padja eluiga saab ükskord läbi. Padi kaotab ajapikku oma kuju ja muutub räpaseks. Padja eluea lõpule viitavad mitmed märgid, kirjutab marthastewart.com.

Padi lõhnab ebameeldivalt

Seda, et patja tuleb aeg-ajalt pesta, teavad ilmselt kõik. Ajapikku koguneb padjale kõikvõimalikku mustust tolmulestadest surnud naharakkudeni, mis eritavad ebameeldivat lõhna. Kuid kui isegi pärast korralikku pesu lõhnab padi ebameeldivalt, on aeg padi maha kanda.

Hommikud algavad kange kaelaga

Kui ärkad igal hommikul kange kaelaga, võib probleem peituda padjas. Ajapikku kaotab padi oma kuju ega toeta enam piisavalt kaela. 

Padi on värvi muutnud

Keha pinnalt erituv rasu satub öö jooksul läbi padjapüüri padjale. Padja regulaarne pesemine eemaldab enamiku sinna sattunud rasust. Sellegi poolest koguneb ajapikku padjale mustust, millest mitte kuidagi lahti ei saa. Mustus hakkab muutma padja algset värvi, mis on selge märk, et on aeg endale uus padi osta. 

Padjas on tunda tükke

Ajapikku muutub padja sisu ebaühtlaseks. Padjas on tunda justkui tükke. Sellisel juhul tundub ainult mõni osa padjast mugav. Ebatasase padjaga magamisel tuleb seda öö jooksul regulaarselt kohendada, mis toob rahutu une. 

Magamispoos on muutunud

Kõigil on väljakujunenud kindel magamispoos. Ajapikku saavad aga selilimagajatest külilimagajad ja vastupidi. Padi ei pruugi aga olla uue magamispoosi jaoks sobiv, kuna ei toeta piisavalt pead ja kaela. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles