TEEME ISE ⟩ Kuidas lihtsate vahenditega puitpõrandale uus hingamine anda

Kodu.postimees.ee
Copy
Puitpõrand
Puitpõrand Foto: Shutterstock

Täispuitpõrandad on hea investeering. Põrandate õigesti hooldamise korral võib nende eluiga ulatuda sadadesse aastatesse.

Vaatamata pikale elueale ei ole puitpõrandad kulutuskindlad. Ajapikku tekivad põrandalaudadesse plekid ja kriimud. Selleks, et põrandale uus ilme anda on vaja ainult viit asja: liivapaberit, puiduvaha, puidupeitsi, pahtlilabidat ja pintslit.

Enne põrandale värske välimuse andmist tuleb põrand korralikult puhtaks teha, kirjutab apartmenttherapy.com. Kasuta ohtralt vett ja põrandapesuvedelikku ning küüri põrandad korralikult puhtaks. Kui põrandad on pestud ja ära kuivanud, on aeg otsida üles liivapaber. Hõõru liivapaberiga probleemset kohta, kuni laudu kattev õli või lakk on maha tulnud. 

Kui oled lihvimisega ühele poole saanud, siis tuleb praod ja kriimud puiduvahaga täita. Selleks sobib ideaalselt pahtlilabidas. Täida kriimud vahaga ja lase sel taheneda. Seejärel hõõru vaha liivapaberiga põrandaga tasaseks. Lõpetuseks tuleb lihvitud pinnale kanda puidupeits. Kanna lihvitud pinnale peitsi mitu kihti, kuni saavutad ülejäänud põrandaga sama tooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles