Kolm nõksu, millega köök lõpuks korda saab

Kodu.postimees.ee
Copy
Kehvalt organiseeritud köök võib kiiresti peavalu tekitada.
Kehvalt organiseeritud köök võib kiiresti peavalu tekitada. Foto: Shutterstock

Köök on iga kodu süda. Kuid selleks, et köögis saaks mugavalt askeldada, peab see ruum olema suurepäraselt organiseeritud. 

Millegi pärast on just köök see koht, kuhu koguneb asju, mis leiavad haruharva kasutust. Kalli hinna eest ostetud asjadest on raske lahti öelda, kuid just ebavajalikust lahti saamine on korraliku ja efektiivse köögi eelduseks, kirjutab thekitchn.com.

Hoia tööpindadel ainult hädavajalik

Tööpind on sinu köögi kõige olulisem osa. Selleks, et seal mugavalt toimetada, peab olema piisavalt ruumi. Tööpindadel kehtib väga lihtne põhimõte – mida vähem, seda parem. Kui sa hoiad tööpinnal asja, mida sa kasutad harvem kui kord nädalas, siis ei ole see tema koht. Sedasi näeb ka terve köök puhtam välja.

Viska aegunud asjad minema

Me kõik oleme teinud selle vea  – ostnud endale toidukraami, mida õigel ajal ära ei kasutata. Vähe sellest, et laseme toidul riknema minna, ei tõuse meie käsi ka neid asju minema viskama. Kuid selleks, et mitte uuesti sama reha otsa astuda tuleb endale selgeks teha, mis sul juba olemas on. Puhasta külmkapp ja köögikapid regulaarselt aegunud asjadest. Organiseeri köök nii, et kõik toidukraam oleks selgelt näha ja ei kaoks kapisügavustesse.

Sahtlid ei ole surnuaed

Sahtlid on üheks kõige magusamaks kinnisvaraks igas köögis. See on suurepärane koht peitmaks kõik oluline pudipadi. Kuid see ei tähenda, et sahtlis leiavad omale kodu kõikvõimalikud asjad, mida sa ei kasuta. Selleks, et töö sujuks köögis libedalt, hoia sahtlites ainult pidevalt kasutust leidvaid asju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles