Hüvasti kemikaalid! Viis ideed, kuidas kodukeemiat sidruniga asendada

Kodu.postimees.ee
Copy
Sidrunid
Sidrunid Foto: Shutterstock

Köögis puuviljakorvis ilutsevad lõunamaised puuviljad ei ole ainult söömiseks. Need, kes otsivad klassikalistele kodukeemiavahenditele looduslähedasemat alternatiivi, leiavad lahenduse sidrunist.

Reader's Digest jagab viit moodust, kuidas sidrunit kodu koristamisel kasutada.

Kasuta sidrunit veeplekkide eemaldamiseks

Lisa vette ühe sidruni mahl ja natukene äädikat ning kasuta saadud lahust tülikate veeplekkide eemaldamiseks dušikabiini seintelt. Äädikas ja sidrunimahlas olevad happed saavad kiiresti kabiini seinale kogunenud katlakivist jagu.

Sidrunit saab kasutada pesuvalgendajana 

Pesu saab valgendada ka kemikaale kasutamata. Viska määrdunud pesu kuuma vette ja lisa sinna pooleks lõigatud sidrun. Keeda pesu koos sidruniga, kuni riided muutuvad uuesti valgeks.

Sidrun hävitab hallituse

Sega sidrunimahl soolaga, kuni tekib sidruni-soola pasta. Hõõru saadud pastat pinnale, millel hallitus levib. Seda tehes võid kindel olla, et hallitus on sealt jäädavalt kadunud.

Kasuta sidrunmahla difuuseris

Järgmine kord, kui difuuserile aurud sisse lööd, lisa sinna ka paar tilka sidrunimahla. Sedasi levib värske sidruni lõhn üle terve elamise.

Kasuta sidrunit WC-poti puhastamisel

Kui tahad oma kodu koristamisel vähem kemikaale tarvitada, siis kasuta järgmine kord WC-poti puhastamiseks sidrunit. Sidrunimahl saab väga edukalt jagu potis olevast mustusest ja ebameeldivast lõhnast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles