Üllatavad põhjused, miks kunstlilledega kodu kaunistamine on väga halb mõte

Kodu.postimees.ee
Copy
Kunstlilled
Kunstlilled Foto: Shutterstock

Oskamatus toataimi kasvatada on paljud inimesed pööranud kunstlillede usku. Kuid ilule vaatamata ei pruugi tehistaimedega kodu kaunistamine olla hea mõte.

Siin on neli põhjust, miks ei tohiks kodu tehistaimedega kaunistada,  kirjutab decoholic.org.

Kunstlilled loovad halva feng shui 

Feng shui on iidne Hiina ruumikorralduse meetod, mille eesmärgiks on saavutada harmoonia ümbritseva keskkonnaga. Feng shui põhineb austusel looduse vastu ja usus, et kõik asjad on tasakaalus. Kuna tehistaimed ei ole osa elusloodusest, loovad nad kodus halva feng shui, mis mõjub halvasti sinu vaimsele heaolule. 

Elustaimed on füüsilisele tervisele kasulikud

Toataimedel on mitu olulist funktsiooni – taimed toodavad hapnikku, seovad endaga õhus leiduvaid mürgiseid ühendeid ja eritavad meeldivat lõhna. Kunstlilled ei tee aga peale tolmukogumise suurt midagi. Seetõttu tasub alati elus taimi eelistada. 

Tehislik keskkond mõjub halvasti vaimsele tervisele

Inimene on osa loodusest, seega on meil vaja ennast sellega ümbritseda. Tehislikus keskkonnas viibimine hakkab ajapikku negatiivselt mõjutama meie vaimset tervist. Toataimed aitavad tuua meie elamistesse värskust ja rohelust, mis teevad hetkega tuju paremaks.

Kunstlilled on keskkonnale kahjulikud 

Kuna enamik kunsttaimi valmistatakse plastist, suurendab see niigi globaalset plastmassikriisi. Kunsttaimest tüdinedes viskame ta lihtsalt prügikasti ja unustame, et ta meil üldse kunagi olnud on. Kuid plastmass laguneb mikroplastideks, mis jõuavad varem või hiljem keskkonda ja sealt ringipidi meie toidulauale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles