HEA DIIL ⟩ USA hittsarjast tuntud mõisa müük püstitas Californias kinnisvara hinnarekordi

Elu24
Copy
Ameerikas, Los Angeleses asuv hiigelmõis, mis sai tuntuks 60ndate teleseriaalist.
Ameerikas, Los Angeleses asuv hiigelmõis, mis sai tuntuks 60ndate teleseriaalist. Foto: Kuvatõmmis / Google Maps

Kaks aastat müügis olnud USA hittsarjast «Beverly Hillsi matsid» tuntud mõisa eest kanti välja 150 miljonit dollarit! Sellega püstitas mõisa soetanud miljardär California osariigis kinnisvara hinnarekordi.

Los Angeleses, California osariigis osteti ära 2322 ruutmeetri suurune Beverly Hillsi hiigelmõis Chartwell, mille alla kuulub neli hektarit maad, vahendab theguardian.com. Ostjaks oli miljardär ja ärimees Lachlan Murdoch, kes on meediamoguli Rupert Murdochi poeg.

Mõis on ameeriklastele enim tuntud 60ndate teleseriaalist «Beverly Hillsi matsid». Viimasest valmis 90ndatel ka filmiversioon, kus mängis Eesti juurtega «Rannavalve» näitleja Erika Eleniak.

See 30ndatel Beverly Hillsis asuv mõis pandi müüki 2017. aastal 350 miljoni dollari eest. Aastate jooksul see hind vähenes ning Murdochi ostuhinnaks oli 150 miljonit.

Olgugi, et mõis osteti alghinnast 200 miljonit odavamalt, püstitas see ost siiski California kinnisvara rekordi. See on seni osariigi kõige suurema summa eest ostetud kodu.

Mõisas on ballisaal, veinikelder, mis mahutab 12 000 pudelit, 18 magamistuba ja 24 vannituba. Lisaks on mõisa omanikul iga-aastane maksukohustus, milleks on umbes 1,3 miljonit dollarit ehk ligi 1,2 miljonit eurot. 

See on viimase kolme aasta jooksul juba mitmes suurem kinnisvara ost Californias. Terves osariigis on alates 2016. aastast sooritatud seitse üle saja miljoni dollarilist kinnisvara ostu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles