Saa teada, milline telerivaataja oled sina

Kodu.postimees.ee
Copy
Filmiõhtu kodus.
Filmiõhtu kodus. Foto: Shutterstock

Uue teleri leidmine ei ole kunagi varem lihtsam olnud –  sinu isiksuse ja eelistustega kõige paremini sobiva teleri leidmiseks on LG tehnikaeksperdid kokku pannud lihtsa juhendi, kuidas oma koju õige televiisor välja valida.

LG esindaja Vyaceslavs Sergejevs selgitab uusi funktsionaalsusi ja innovatsioone telekamaailmas viie erineva telerivaataja isiksusetüübi näitel.

Multikaspets

Pildikvaliteet on televiisori puhul üks olulisemaid omadusi. Kuna sisu kvaliteet, eriti just multikate osas, on jätkuvalt arenemas, kohandavad sellele vastavalt oma toodangut ka teleritootjad. Kui pere noorimaid huvitab vaid, et neil oleks kuskilt multikaid vaadata, siis lapsevanemad mõtlevad seejuures ka laste tervisele ning tahavad veenduda, et nende võsukesed näeksid ekraani mugavalt ja õige nurga alt.

Multikaspetsi huvisid silmas pidades tulevad teleri valimisel eelkõige kasuks need kaks teadmist: OLED-teleritel on täiuslik must kontrast ja suurepärane pildikvaliteet, et detailide nägemiseks ei peaks silmi kissitama. Teine uue põlvkonna telerite peamine eelis on see, et täiuslikku pildikvaliteeti saab nautida laiema vaatenurga alt.

Spordifänn

Maailmatasemel spordimängude, võistluste ja matšide jälgimisel on üks tähtsamaid kriteeriume pildi resolutsioon. Seepärast on oluline, et suurte spordisõprade võimsaid elamusi toetaks võimas protsessor, mis teeb telepildis olulisi täiustusi. Uuemad telerid on varustatud intelligentse protsessoriga, mis vähendavad pildimüra, tõstavad esile pildi detaile ja suurendavad vajadusel kontrasti.

Looduslaps

Autentse elamuse loodussaadetest tagavad pildi selgus ja erksad värvid. Looduslapse jaoks olulisi kriteeriume – veatu pildikvaliteet ja eriti sügavad mustad toonid – suudab pakkuda OLED TV.

Need, kes soovivad kvaliteetset sisu vaadata ka järgmise viie aasta pärast ning hiljemgi, peaksid tutvuma saadaoleva 8K-telerite valikuga, millel on vapustav eraldusvõime ja erksad, kuid naturaalsed värvid.

E-sportlane

Tänapäeval on telerist saamas multifunktsionaalne meelelahutusseade, kus iga kasutaja saab funktsioone kiiresti ja hõlpsalt vahetada. Mängukonsoolide kasutajad, kas olete juba kuulnud WebOS Smart TVst ja Magic Remote'ist? Kui ei, siis peaksite teadma, et nende abil saab väga lihtsalt oma telerit juhtida – kasutada uusimaid veebirakendusi, ühendada seda oma telefoniga ning esitada 4K-sisu mitmesugustest allikatest ning seda võimalikult kvaliteetselt. 

Turvaülem

Televiisor pole enam ainult ekraan, vaid sellest on saanud kodune meelelahutus- ja teabekeskus, mis pakub reaalajas teavet majas toimuva kohta. Juba praegu on võimalik telerit pesumasinaga ühendada või selle abil kogu kodu valgust reguleerida. Õige pea saame ülevaatliku infograafikuna telerist teavet oma kodu elektritarbimise kohta või näeme, kes koputab uksele. Jääb üle vaid ette kujutada, kuidas tehisintellekt tulevikus meie elu veelgi paremaks ja turvalisemaks teeb.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles