24-aastaselt pensionile jäänud mees: kinnisvara oli mu ainus pääsetee (2)

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

24-aastaselt jalad seinale visanud mehel on pensionipõlveks kõik ettevalmistused tehtud.

Vaesuses sirgunud ning 17-aastaselt sukasäärde raha koguma hakanud Mike Rosehart võib kümme aastat hiljem südamerahus oma võsukeste sirgumist vaadata. Asjatundlik mees pidi aga läbima tõelise kadalipu, enne kui finantsvabadust tervitada sai.

Esmalt kogu oma eelarve pooleks jaganud mees hakkas noorest peast otsima võimalusi, kuidas igakuist eelarvet veelgi väiksemaks muuta. Väikest ühetoalist korterit üürinud Mike jagas naabritega internetti ning hakkas peagi suuremasse korterisse kolides ka seda elamispinda välja üürima.

«Ma säästsin metsikult. Teisel ülikooli aastal maksin üüripinna eest 237,3 eurot, olgugi, et see oli rohkem väärt, ning sõitsin tänavalt leitud jalgrattaga,» seletas Mike väljaandele metro.co.uk.

19-aastaselt ostis säästlik mees oma esimese maja ning hakkas selle tube välja üürima. «Meil oli neli üürnikku, kes tinglikult võttes tasusid meie majalaenu,» märkis Mike. Järgmise kolme aasta jooksul soetas asjatundlik noorsand veel kümme maja.

Aastal 2017 müüs Mike kõik oma kinnisvaraportfellis olnud objektid maha, teenides ühtekokku 686 127 eurot. 

IT-haridusega mees, olgugi, et ta on momendil töötu, ei ütle ära kiiretest tööotsadest ning ostab siiamaani kinnisvara, et see üles putitada ning tulu teenimise eesmärgil taas maha müüa. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles