Kunas on õige aeg toataime ümberistutamiseks?

Kodu.postimees.ee
Copy
Taimed
Taimed Foto: Shutterstock

Potililled on küll ilusad, kuid puudulik hoolitsus võib neile kiirelt saatuslikuks saada.

Kõige lihtsam viis, kuidas ära tunda, et taim vajab ümberistutamist, on vaadata, mida teevad taime juured. Kui taim on poti põhjas olevast august juured läbi ajanud, siis on õige aeg leida talle uus kodu, kirjutab independent.co.uk.

Teine viis on proovida taime tüvest sikutades potist välja tõmmata, kui taim tuleb koos mullaga välja, siis on vaja ta ümber istutada. Kui toataim näeb pidevalt välja janune ja longus, on samuti aeg ta suuremasse potti ümber kolida.

Päev enne ümberistutamist kasta taime korralikult. Ümberistutamisel sikuta taim ettevaatlikult potist välja. Vajadusel lõika poti külge kinni klammerdunud juured lahti. Kui taim on potist väljas, tuleb tema juured lahti harutada.

Taimele uue kodu valikul eelista potti, mis oleks eelmisest natukene suurem. Liiga suure poti valimisel võib seal tekkida liigniiskus, mis on ideaalseks keskkonnaks hallituse vohamiseks. 

Mulla valikul eelista toataime mulda, kuna see sobib peaaegu igale taimele. Uues potis istuta taim samale kõrgusele, nagu ta oli eelmises. Kui ümberistutamisega on valmis saadud, tuleb taime korralikult kasta. 

Kuna kogu protsess on taime jaoks väga stressirikas, tuleb taimel lasta natukene puhata. Vii taim otsese päevavalguse käest ära, sedasi saab taim panna kogu oma energia juurte parandamisse. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles