Jõulutrendid: kuld ja kard teevad ruumi minimalismile

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Minimalismiga käivad kaasas lihtsa joonega metalset tooni ja roostekarva ehted.
Minimalismiga käivad kaasas lihtsa joonega metalset tooni ja roostekarva ehted. Foto: Shutterstock

Mitmeid aastaid ilutsenud fantaasiaküllane kullakarva jõulumuinasjutt on jäetud selja taha, et avada uks minimalismist puudutatud jõulutrendile. Selle aasta jõuluaja moejooni tutvustab K-rauta sisekujundaja Aleksandra Tšufarina.

Minimalism tõstab pead

Tšufarina sõnul on pühade märksõnaks minimalism, mis jõulude tavapärase külluslikkuse vastandina paneb nii mõnegi inimese ilmselt kulmu kergitama. Minimalismiga käivad kaasas lihtsa joonega metalset tooni ja roostekarva ehted ning küünlad, samuti kerged klaasist kaunistused ja tagasihoidliku vormiga jõulupärjad. 

Kulla tähetund möödas

Kuna Hiina kalendri järgi on tulekul valge metallroti aasta, näeb ka jõuludekooris ohtralt valget ja metalli – viimast nii materjalina kui erinevate toonidena. Samas on kuld ja sädelus vähemalt selleks aastaks unustatud, see on asendunud mati või õrna läikega vasega, mida kombineeritakse ka hõbedaga. Trendivärvidest tõusevad sisekujundaja sõnul kõige enam esile pastelsed toonid, aga ka metsaroheline, pruun ja bordoo, tumesinine ja erinevad halli varjundid.

Maalähedased lahendused

Jõulumoes näeb rohkelt töötlemata puitu ja männikäbisid, eriti lihtsa vormiga kuuse- ja männiokstest minimalistlikel pärgadel. Kellele on minimalism ja roostekarva jõuluehted vastukarva, ei pea mõistagi uue trendiga kaasa minema. Jõulud peavad tooma ennekõike rõõmu ja seetõttu on alati kohane lähtuda enda lemmikutest, olgu selleks skandinaavialik helgus, kantrimõjutustega rustikaalsus või rohelisest ja punasest pakatav jõuluklassika. Peaasi on ühe stiiliga piirduda, sest erinevate teemade kuhjamine hubasust ei loo. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles