Kodus olevad asjad, mille tähelepanuta jätmine võib lõppeda õnnetusega

Kodu.postimees.ee
Copy
Köök
Köök Foto: Photo by Dmitry Zvolskiy from Pexels

Kodu peaks olema turvaline koht. Kuid iseenda laiskus, võib isiklikust kindlusest teha väga ohtliku koha. 

Selleks, et kodu oleks turvaline koht tuleb elamises olevate asjade eest hoolt kanda. Meie elu mugavamaks ja turvalisemaks tegevad asjad, võivad hooletuse tõttu meile kätte maksta, kirjutab thekitchn.com. 

Need viis tihti unarusse jäävat asja tuleks kiiremas korras oma koristusplaani võtta.

Testi suitsuandurit

See, et suitsuandur laes ripub, ei tee temast veel elupäästjat. Veendu iga paari kuu tagant, et suitsuanduri patareid töötaksid. Tühja patareiga andurist suurt kasu ei ole. 

Puhasta soojapuhurit

Soojapuhurisse koguneva tolmu tõttu hakkab masin ülekuumenema. Enamasti lülitab soojapuhur end selles olukorras küll ise välja, kuid selle peale ei tasu lootma jääda. Kontrolli iga paari kuu tagan, et soojapuhur oleks tolmust puhas. 

Terita nuge

See võib küll üllatavana kõlada, kuid nüri nuga on palju ohtlikum kui terav nuga. Nüri noaga köögis juurviljade kallal nüsimine võib lõppeda halvasti, kuna noatera võib sõrme pihta libiseda. Oma sõrmede ja närvide säästmiseks terita kööginuge regulaarselt. 

Vaheta veekannu filtrit

Tihtipeale ununeb inimestel veekannu filter uue vastu välja vahetada. Vanas filtris hakkavad ajapikku vohama pahaloomulised mikroobid, mis sealt sinu joogivette jõuavad. Veekannu filter tuleks uue vastu vahetada vastavalt pakendil olevatele juhistele.

Tõmba külmkapitagune tolmust puhtaks

See koht elamises näeb tolmulappi sama sagedasti kui kuuvarjutust. Kuid külmkapi tagumine külg on täis tehnikat, millele tolm ei meeldi. Üks vale tolmukübe võib lõppeda tulekahjuga. Selle tõttu tasub külmkapi tagumist külge regulaarselt puhastada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles