Tiskreoja uus elurajoon sai nurgakivi

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
400 koduga uus Tiskreoja elurajoon sai nurgakivi.
400 koduga uus Tiskreoja elurajoon sai nurgakivi. Foto: Invego

Eile pandi Tallinna külje all nurgakivi uuele Tiskreoja elurajoonile, kuhu kerkib kokku üle 400 moodsa kodu.

Tiskreoja elurajooni arendava Invego juht Kristjan-Thor Vähi ütles, et algselt oli Tallinna lähiümbruse suurima elamuarenduse rajamise taga veendumus, et on õige aeg tuua tulevikustandardite järgi valmivad kodud rohkemate inimesteni. «Meil on lisaks oma veendumusele olemas ka mitmekordne kinnitus – pool tuhat huvilist, sadakond sõlmitud lepingut ja kinnisvaraportaali lugejate lemmikarenduse tiitel,» kinnitas Vähi.

Tiskreoja paistab silma oma läbimõeldud hoonete ja maastikuplaneeringuga. Kõigis B-energiaklassiga korterelamutes on lift, kõrged maast-laeni aknad, korterite vahel täiendav heliisolatsioon, panipaigad ning pea kõikidel kodudel rõdud või terrassid. 

Kõik hooned liidetakse kergliiklusteede võrgustikuga. Rajatakse kilomeetri jagu terviseradasid ning majadevaheline park, mille ühes otsas piknikualad ja teises rulapark, mänguväljakud ja sportimisalad, elurajoonis valmivad koostöötamiskeskus, kodupood ja -kohvik.

Elektrilevi rajab näidisprojektina Tiskreojale oma esimese ühistaristu, mis tähendab, et korraga valmib ressursse säästvalt nii elektri-, side-, elektriautode laadimise kui ka targa tänavavalgustuse võrk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles