Ekspertide hinnangul mõjutavad need värvid sinu lapse tulevikku

Kodu.postimees.ee
Copy
Lastetuba keldris.
Lastetuba keldris. Foto: Kuvatõmmis videost

Lapse toale õige värvilahenduse leidmine ei ole lihtne ülesanne. Ekspertide hinnangul mõjutavad väikest last ümbritsevad värvid tema tulevikku.

Lastemööbli disainifirma moKee eksperdid väidavad, et värvid, mida me kasutame laste tubade dekoreerimisel, avaldavad mudilaste iseloomu arengule suurt mõju.

MoKee eksperdid on analüüsinud värve ja pannud kokku nimekirja, kuidas värvid väikeste laste arengut mõjutavad, vahendab msn.com.

Must

Kuigi must võib tunduda lastetoas ebatavalise valikuna, ütlevad eksperdid, et julgete värvidega ümbritsetud lastest kasvavad kõige tõenäolisemalt tulevased miljonärid. Must on heaks valikuks, kuna on jõuline värv ja soodustab tugeva iseloomu arengut.

Sinine ja roosa

Need värvid soodustavad rahuliku iseloomu arengut. Lapsed, kes kasvavad üles seda värvi tubades, saavad olema väga hoolitsevad ja abivalmid.

Kollane

Kollane on päikesevärv. Seda värvi toas üles kasvavad rüblikud naudivad suureks saades õues aega.

Roheline

Rohelist peetakse lastetoas sooneutraalseks värviks. Eksperdid ütlevad, et roheline tuba soodustab lastes loomingulisuse arengut.

Valge

Valget värvi lastetuba on julge valik, seda värvi toas üles kasvavad lapsed näevad elu mustvalgena. 

Oranž

Lastest, kes veedavad oma esimesed eluaastad oranžis toas, saavad väga kaastundlikud inimesed.

Lilla

Lillat värvi tuba paneb lapsed maast madalast luksuslikku elu ihaldama. Samas seostatakse seda värvi loomingulisusega.

Punane

Punast värvi seostatakse tähelepanu vajadusega. Lapsed, kes sirguvad suureks, ümbritsetuna punasest, satuvad suureks saades rambivalgusesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles