Jumala käsul maailma suurima puuonni ehitanud mehe meistriteos langes tuleroaks

Madis Kartau
Copy
The Ministers Treehouse
The Ministers Treehouse Foto: Caters News Agency/Scanpix

Maailma suurima puuonni tiitlit kandnud The Ministers Treehouse põles oktoobri lõpus maani maha. 

Ameerika Ühendriikides Tennessee osariigis asuv maailma suurim puuonn langes oktoobri kuu lõpus tuleroaks, vahendab npr.org. 

Puuonni ehitas Crossville linnas elav Horace Burgess, kes alustas oma projektiga 90ndatel, kui ta nägi jumalikku ilmutust, mis käskis tal selle teekonna ette võtta. «Issand ütles, et pean talle puuonni ehitama,» selgitas Burgess otsust mammutülesanne ette võtta. 

The Ministers Treehouse
The Ministers Treehouse Foto: unknown/Caters News Agency/Scanpix

Jumalalt ülesande saanud mees kasutas oma meistriteose ehitamiseks kõikvõimalikke ehitusjääke, mis talle tasuta loovutati. Ajapikku kasvas onn viiekorruseliseks ja sai Tennessee osariigi üheks suurimaks vaatamisväärsuseks. Villa mõõtu onn sisaldas klassiruumi, magamistube, kööki ja kõiki korruseid läbivat treppi. 

Suur populaarsus tõi aga tähelepanu ametivõimudelt, kes käskisid Burgessil 2012. aastal oma jumalik onn külastajatele tuleohutuse tõttu sulgeda. 

The Ministers Treehouse
The Ministers Treehouse Foto: Jae S. Lee/AP/Scanpix

Oktoobri lõpus märkasid Crossvilles patrullinud politseinikud kaugustest leeke tõusmas. Kohalikku piirkonda hästi tundvad mehed tabasid hetkega ära, millega tegemist oli. Sündmuskohale jõudes avastasid politseinikud, et jumalik onn on leekides. Kohale saabunud tuletõrjujad ei suutnud onni päästa ja meistriteos hävis tules. 

Burgess oli hiljuti otsustanud onniga jumalaga jätta ja kinnistu uutele omanikele maha müüa. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles