Pühad kuninglikus perekonnas: 8 jõulutraditsiooni, mida siniverelised igal aastal ette võtavad

Kodu.postimees.ee
Copy
Kuninganna Elizabeth II
Kuninganna Elizabeth II Foto: JOHN STILLWELL/AFP/Scanpix

Pühad on kuningliku perekonna jaoks kibekiire aeg. Lugematul hulgal jõulutraditsioone väsitaks ilmselt ka kõige visamad meist. 

Igal perekonnal on oma pühadekombed, kuid ilmselt kahvatuvad need kuningliku perekonna omadega. 

Siin on kaheksa asja, mida kuninglik perekond igal aastal ette võtab, vahendab purewow.com  

1. Kuninganna signeerib isiklikult kõik jõulukaardid

Kuninganna Elizabeth II allkirjastab igal aastal personaalselt üle 800 jõulukaardi. Kuninglikku jõulukaarti võivad oma postkastidest leida nii tipp-poliitikud kui ka tavakodanikud. Kuna 800 kaardile oma allkirja andmine on paras ettevõtmine, alustab kuninganna sellega juba augustis.

2. Kuninglik pere veedab oma jõulud Sandringhami lossis

Kuigi kuninganna ametlik residents on Buckinghami palee, veedab kuninglik pere oma jõulud Ida-Inglismaal Sandringhami lossis. Lossi jõuludekoratsioonid on võrdlemisi tagasihoidlikud. Lossi kaunistab kõigest kaks jõulupuud. Üks neist on suur kuusepuu, mille kaunistab kuninglik perekond isiklikult, teine neist on aga hõbedane tehispuu, mis on olnud kasutuses juba üle 30 aasta.

3. Kuninglik perekond kutsub külla heategevusorganisatsioonid

Kuningliku perekonna liikmed teotavad mitmeid heategevuslikke organisatsioone. Jõulude ajal on traditsiooniks pereliikmetel nende organisatsioonide esindajad endale külla kutsuda. 

4. Kuninganna peab maha nädala pikkuse jõululõuna

Enne kui kuninglik perekond pakib oma kohvrid ja võtab ette teekonna Sandringhami lossi, kutsub kuninganna Buckinghami paleesse külla kõik oma kaugemad sugulased. Kõikide sugulaste võõrustamine võtab aega terve nädala. 

5. Õhtu enne jõule peetakse Buckinghami palees maha suur pidu

Jõulupeole on kutsutud Ühendkuningriikide koorekiht. Peol serveeritakse külalistele traditsioonilist jõulukokteili, mille nimeks on ZaZa. Kokteil koosneb 3/4 Dubonnet aperitiivist, 1/4 ginist ja on kaunistatud sidrunikoorega. 

6. Kuninglik perekond avab oma kingid teistest brittidest varem

Kuna kuninglik perekond on saksa juurtega, avavad nad oma kingitused 24. detsembri õhtul. Brittidel on kombeks avada oma kingitused aga 25. detsembri hommikul. 

7. Jõululaupäeva hommikul käiakse kirikus

Kuninganna osaleb jõululaupäeva hommikul kahel jumalateenistusel Püha Maarja Magdaleena kirikus. Esimesel neist osaleb kuninganna üksinda. Teisel jumalateenistusel liitub kuningannaga ülejäänud kuninglik perekond. 

8. Traditsiooniliseks pühaderoaks on kalkun

Kuningliku pere pühadelauda katab kalkun, salat krevettidega, rooskapsas, porgandid, kaalikas ja palju muudki. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles